Erişilebilirlik

Beyaz Saray'dan Yeni Atamalar


Washington, Irak politikasından sorumlu sivil ve askeri yetkililer arasında önemli görev değişiklikleri yapmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta Irak stratejisindeki değişikliği açıklaması beklenen Başkan Bush, bazı komutanlar, diplomatlar ve istihbaratçıların görev yerlerini değiştirmek istiyor.

Beyaz Saray’ın, Irak ve Afganistan’dan da sorumlu olan Merkez Kuvvetleri Komutanı Orgeneral John Abizaid'in yerine, Büyük Okyanus Kuvvetleri Komutanı Oramiral William Fallon'ı atamak istediği bildiriliyor. Orgeneral Abizaid bu yıl emekli olacak.

Bush'un, ayrıca, Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı olan Orgeneral George Casey'nin yerine Korgeneral David Patreus'i atamak istediği bildiriliyor.

Diplomatik kanatta, Amerika'nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad'ın, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğine; İslamabad büyükelçisi Ryan Crocker'ın da Bağdat Büyükelçiliğine atanması bekleniyor.

Öte yandan, Başkan Bush, Ulusal İstihbarat Direktörlüğüne emekli Koramiral Mike McConnell'ı aday gösterdi. Bush, Ulusal İstihbarat Direktörü olan John Negroponte'nin de, Dışişleri Bakan Yardımcısı olmak için görevinden ayrıldığını açıkladı.

Uzmanlar, bu değişikliklerin, önümüzdeki hafta açıklanacak olan yeni Irak stratejisiyle bağlantılı olduğu yorumunda bulunuyor.

XS
SM
MD
LG