Erişilebilirlik

WSJ: “Apple ve Meta yapay zeka ortaklığını görüştü”


Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlenen yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda uzun zamandır beklenen yapay zeka stratejisini açıklamıştı.
Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlenen yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda uzun zamandır beklenen yapay zeka stratejisini açıklamıştı.

Wall Street Journal gazetesi, Facebook'un çatı şirketi Meta’nın, Apple ile üretken yapay zeka modelinin entegrasyonunu görüştüğünü bildirdi.

Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlenen yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda uzun zamandır beklenen yapay zeka stratejisini açıklayarak “Apple Zeka”yı (Apple Intelligence), sanal asistanı Siri dahil farklı uygulama paketlerine entegre ettiğini ve ChatGPT'yi cihazlarına getirmek için OpenAI ile bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

Bu hamle, Apple'ın uzun süredir arama ortağı olan Google ile potansiyel bir bağlantıyı ele aldığı ve şirketin cihazlarına diğer AI şirketlerinin teknolojisini eklemeyi planladığı haberleri gündemdeyken geldi.

iPhone üreticisinin ayrıca, Microsoft destekli OpenAI sohbet robotu ChatGPT'nin yasaklı olduğu Çin gibi farklı bölgelerdeki diğer yapay zeka şirketleriyle ortaklık için görüşmesi bekleniyor.

Wall Street Journal'ın konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, yapay zeka girişimi Anthropic, üretken yapay zekasını Apple Zeka’ya dahil etmek için şirket ile görüşmeler yürütüyor.

Meta ve Anthropic yorum yapmayı reddederken Apple, mesai saatleri dışında yapılan yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını ve sonuçlanmayabileceğini belirten gazete, Apple ile yapılan anlaşmaların şirketlerinin ürünlerinin daha geniş çaplı dağıtımını sağlayabileceğini de ekledi.

Haberde, bu adımın potansiyel mali boyutunun belirsiz olduğu ancak görüşmelerin yapay zeka şirketlerinin, Apple Zeka aracılığıyla hizmetlerine özel abonelikler satmasını içerdiği belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, yapay zeka arama girişimi Perplexity de üretken yapay zeka teknolojisini Apple Zeka'ya dahil etme konusunda şirket ile görüşmeler yapıyor.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG