Erişilebilirlik

Rusya'da Tutuklu Paul Whelan Ailesiyle Temas Kurdu


Rusya'da tutuklu bulunan Amerikalı eski donanma mensubu Paul Whelan bugün erken saatlerde anne ve babasıyla telefonda konuştu. Bu, Whelan'ın ailesiyle, geçen hafta Beyaz Saray'ın bir süredir devam eden sessizlikten duyduğu kaygıyı dile getirmesinin ardından ilk teması oldu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de ABD konsolosluk personelinin Paul Whelan ile bugün konuştuğunu, Whelan'ın kendilerine iyi olduğunu söylediğini belirtti.

Kirby, Whelan'ın sağlığı konusunda mahremiyeti ihlal etmemek için ayrıntıya girmeyeceğini ekledi.

Whelan, 2018'de tutuklanmış ve 2020'de casusluktan suçlu bulunmuştu. Erkek Kardeşi David Whelan, yaptığı açıklamada Paul Whelan'ın hapishane hastanesine nakledildiğini bildirdi.

Whelan'ın kardeşi, açıklamasında, "Bu çağrı Paul'un oraya neden gittiği, neden telefonların durduğu, ABD Büyükelçiliği'nin neden nerede olduğunu araştırmak zorunda kaldığı ve Rus yetkililerin neden yanıt vermeyi reddettikleri gibi diğer konuları açıklamasa da en azından hayatta olduğunun kanıtı" diye konuştu.

Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Whelan'ın geçen hafta Perşembe, ABD'de Şükran Günü tatili olduğu sırada hapishane hastanesine transfer edildiğini doğruladı. Yetkili Whelan'ın ABD konsolosluk yetkilileriyle görüştüğünü, daha sonra bugün ceza kampına geri döndüğünü bildirdi.

Kirby, geçen hafta Çarşamba günü yaptığı açıklamada Moskova'dan Whelan'ın yeri ya da durumu konusunda bilgi alamadıkları için kaygılı olduğunu söylemişti.

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG