Erişilebilirlik

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ikinci maçında Ronaldolu Portekiz karşısında


Arda Güler ilk maçta Gürcistan'a gol atarak şampiyona tarihinde gol atan en genç oyuncu olarak kayda geçti
Arda Güler ilk maçta Gürcistan'a gol atarak şampiyona tarihinde gol atan en genç oyuncu olarak kayda geçti

Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda yer alan A Milli Futbol Takımı, bu akşam Portekiz ile oynayacağı maçta beyaz formayla sahada yerini alacak. BVB Dortmund Stadyumu'ndaki müsabaka TSİ 19.00'da başlayacak.

Aynı statta Gürcistan ile oynanan ve rakibini 3-1 yenen Ay-Yıldızlılar, Portekiz’i de yenerek 2’de 2 yapmayı hedefliyor.

İkinci maçlar öncesinde milli takım, Portekiz’in averajla önünde lider durumda bulunuyor; milliler rakiplerini yenmeleri halinde son 16 takım turu için biletini cebine koyacak.

Türkiye ile Portekiz arasındaki karşılaşmada, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer düdük çalacak. Zwayer'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. Grubun diğer maçında ise henüz puanları bulunmayan Gürcistan ile Çekya TSİ ile 16.00’da karşılaşacak.

Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetimindeki Milli Takım, dün maç öncesi son antremanını gerçekleştirdi; Hannover yakınındaki Barsinghausen kasabasındaki Sporthotel Fuchsbachtal'da basına açık olarak gerçekleştirilen antrenman düz koşuyla başladı ve ardından ısınma hareketleri ile pas çalışmaları yapıldı.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Portekiz maçının taktikleri üzerinde çalışıldı. Dinlendirilen Arda Güler idmana katılmadı, tedavisi süren İrfan Can Kahveci de takımdan ayrı çalıştı. Milliler, daha sonra Dortmund'a hareket etti. Futbolcular ve teknik ekip, maçın oynanacağı BVB Stadyumu'nda stadyum turu yaparak atmosferi hissetti.

Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Vincenzo Montella, "Portekiz topu ayağında tutmayı çok iyi yapan takımlardan biri. Kendi performansımıza odaklanıp, sahaya en iyi performansımızı koyup, işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Çok sabırlı olmalıyız, topa da sahip olmak istiyoruz. Çünkü Portekiz de sürekli topa sahip olmak istiyor, rakipleri topa sahip olduğunda çok rahatsız oluyorlar. Bu şekilde planlarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Montella, ilk maçta sahanın yıldızı olan, bir de gol atan Arda Güler hakkında gelen bir soru üzerine, "Elbette böyle genç bir oyuncu için yükü kaldırmak kolay değil. Arda şutlarda yüzdesi çok yüksek bir futbolcu, kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü, iyi futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Ufak bir yorgunluğu var. Baştan mı sonradan mı oynaması gerektiğine beraber karar vereceğiz. İkinci maçımızı oynayacağız, riski de hesaplayarak ona göre karar vereceğiz. İrfan Can Kahveci yarın bizimle olmayacak. Onun dışında eksik oyuncumuz bulunmuyor" şeklinde konuştu.

Türk Milli Futbol Takımı
Türk Milli Futbol Takımı

İtalyan teknik adamın, Arda Güler’e ilk 11’de yer verip vermeyeceği netleşmedi ancak sol kanatta Kenan Yıldız’ın yerine ilk maçta sonradan oyuna giren ve skor katkısı veren Kerem Aktürkoğlu’nu sahaya sürebileceğinden yola çıkılıyor.

Portekiz'in forveti Diogo Jota, Ay-Yıldızlılar'ın üst düzey oyuncularına karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Jota açıklamasında, "Portekiz'in Türkiye'ye Gürcistan kadar alan bırakma lüksü olamaz" dedi.

Portekiz Milli Takımı, 1 milyar Euro’yu geçen kadro değeriyle dikkat çekiyor. Porto, Roma, Manchester City, Paris Saint Germain, Manchester United, Milan, Liverpool gibi takımlarda forma giyen oyuncuları bulunan Portekiz’de gözler Cristiano Ronaldo’da olacak.

Türk seyircilere "Beyaz Duvar" çağrısı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi A Milli Futbol Takımı'nın Portekiz ile yapacağı maçta, giyecekleri beyaz formayla Türk taraftarlardan "Beyaz Duvar" oluşturmalarını istedi.

İlk maçta Dortmund'un 'Sarı Duvar' olarak bilinen 62 bin kişilik stadını yaklaşık 50 bin kişilik bölümünü Türk seyirciler kırmızı formayla doldurmuştu.

Büyükekşi yaptığı açıklamada, Türk taraftarlara beyaz giymesi çağrısında bulunarak, "Bu defa 'beyaz formanı giy gel' diyoruz. Beyaz formasıyla gelenler bu defa o duvarı beyaz ve kırmızıyla boyayacaklar. 150 bin Türk bayrağı getirdik buraya. Türk bayraklarını hem meydanlarda hem statlarda dağıtıyoruz. Seyircilerden milli takımı desteklemelerini istiyoruz. Seyirci 12. gücümüz" dedi.

Diğer taraftan, Almanya’daki Türk lobisinin önde gelen isimleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrılarda, seyircilerin Portekiz Milli Marşı’nı ıslıklamamalarını istedi. İlk maçta Gürçistan marşının çalındığı anlarda, Türk seyircilerinin bir bölümünün ıslıklı eylemleri, Alman ve diğer ülkelerin spor camialarında tepkiye neden olmuştu.

Portekiz ile 10. randevu

A Millî Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda ikinci maçını oynayacağı Portekiz ile 10. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A millî takımları arasında bugüne dek yapılan 3'ü özel 9 karşılaşmanın 2'sini Türkiye kazanırken, 7'sinde ise Portekiz sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu maçlarda Türkiye 9, Portekiz ise 19 gol attı. Milliler, Portekiz karşısında iki galibiyetini de özel maçlarda elde etti.

Forum

STÜDYO VOA

Biden ve Trump yeniden karşı karşıya – 27 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:57 0:00
XS
SM
MD
LG