Erişilebilirlik

Türkiye EURO 2024’e galibiyetle başladı  


Arda Güler Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu olarak ünlü futbolcu Christiano Ronaldo’nun rekorunu geride bıraktı.
Arda Güler Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu olarak ünlü futbolcu Christiano Ronaldo’nun rekorunu geride bıraktı.

Almanya'nın evsahipliğinde düzenlenen EURO 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı F Grubu’ndaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti.

Dortmund kentindeki maçta Ay-Yıldızlılar’ın gollerini 26. dakikada Mert Müldür, 62. dakikada Arda Güler ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydederken, Gürcistan’ın tek golü ise 32. dakikada Mikautadze’den geldi.

Arda Güler Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu ve ünlü futbolcu Christiano Ronaldo’nun rekorunu geride bıraktı.

Türkiye EURO 2024’e galibiyetle başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:25 0:00

Maçın oynandığı BVB Dortmund Stadyumu’nun tribünleri tamamen dolarken, taraftarların çoğunluğunu Türkler oluşturdu.

A Milli Takım’ın Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki ilk maçını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi.

Türkiye'nin orta saha oyuncusu ve maçın yıldız ismi Arda Güler maç sonrası, "İnanılmaz hisler içindeyim. Çünkü, bu golün hayalini kuruyordum. Buradaki insanlara mutluluk yaşatmak istiyordum. Bana inanılmaz sevgi var, ben de bunu karşılığını vermek için çok çalışıyorum. Böyle gollerle umarım onları mutlu edebilirim. Gol anında vuruyorum böyle. İdman sonlarında böyle vuruşları çok çalışıyorum. Maçta da böyle gol attığım için çok mutlu oldum. Kazandığımız için çok mutluyuz. Herkese armağan olsun" dedi.

Güler sözlerini "Ancelotti Hocamız (Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti) bana mesaj attı, başarılar diledi. Real Madrid'in desteği de beni çok motive ediyor. Buradaki herkesin hakkını vermek gerekiyor. İnanılmaz bir atmosfer vardı" diye sürdürdü.

Türk Milli Takımı’nın forvet oyuncusu Kerem Aktürkoğlu da, "Bunu hayal ettik. Galibiyetle başlamayı hayal ettik. Çok güzel bir atmosfer olacağını, galibiyetimizle daha da güzel olacağını hayal ettik. 3-4 haftadır aynı özveriyle hazırlanıyoruz. Çok şükür güzel galibiyetle başladık. Böyle bir galibiyetle başlamamızın önemi diğer maçlarda ortaya çıkacak. Her şey yeni başlıyor. Daha güzel şeyler bizi bekliyor. Galibiyetle başlamamıştık hiçbir zaman Avrupa Şampiyonalarına. İlkleri başaran jenerasyon yine bir ilke imza attı. Ayağımız yere basmalı. Bu maç gerçekten zor oldu. Daha hiçbir şey bitmedi, her şey yeni başlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Aktürkoğlu, "Arda Güler topu ayağına alınca gol dedik. Maşallah maşallah kardeşime" diye ekledi.

Türk Milli Takımı’nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu ise yaptığı açıklamada, "1-1'den sonra bir süre topa sahip olmayı bıraktık ve bu bizim için iyi olmadı çünkü daha fazla koşmak zorunda kaldık ve bu yorucuydu" dedi.

"Gerçekten mutluyuz. Bence asıl önemli olan bugün bu galibiyeti gerçekten istemiş olmamızdı. Hepimiz gerçekten elimizden gelenin en iyisini ortaya koyduk. Euro 2008 ruhunu yeniden canlandırmak istiyoruz" diyen Çalhanoğlu, "Eminim herkes bugün gerçekten çok çalıştığımızı, çok çabaladığımızı gördü. Ders çıkarmamız gereken bazı hatalarımız oldu. Sakin kalmamız gerekiyor. Hatalarımızı analiz edeceğiz ve geriye dönüp bakacağız. Bugün evimizde oynadık, bu stadı kırmızı- beyaz yapan taraftarlarımıza minnettarız" dedi.

Gürcistan Milli Takımı’nın teknik direktörü Willy Sagnol ise, "Duygularımız biraz karışık. Gol atmak için birçok şansımız vardı. Hak ettik ya da etmedik demek istemiyorum çünkü bu futbolun hikayesi. Daha iyi bir başlangıç yapmayı umuyorduk ama oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi.

"Arda Güler büyük bir yetenek, daha fazla tecrübe kazanacak ve daha çok gol atacak" diyen Sagnol, takımıyla ilgili de, "Hızlı öğreniyoruz ve takım olarak daha iyi hale geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ay-Yıldızlılar F Grubu'nda 22 Haziran'da Portekiz, 26 Haziran'da da Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Forum

STÜDYO VOA

Amerikalı savcıdan Cihantimur için “kaçma riski” açıklaması – 26 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG