Zürih’te beş yaşındaki üç çocuk kreşe giderken bıçaklı saldırıya uğradı: Çocuklardan biri Türk vatandaşı

İsviçre polisi Salı günü Zürih'te kreşe giderken üç küçük çocuğun bıçaklı saldırıda yaralandığını açıkladı.

İsviçre’nin en büyük kenti Zürih’te beş yaşında üç çocuk 23 yaşındaki bir Çinli’nin bıçaklı saldırısına uğradı.

Çocuklardan birinin Türk vatandaşı olduğu, Zürih Konsolosluğu’nun çocuğun ailesiyle temasta olduğu bildirildi.

İsviçre polisi Salı günü Zürih'te kreşe giderken üç küçük çocuğun bıçaklı saldırıda yaralandığını açıkladı. Erkek şüpheli tutuklandı. Yaralanan çocuklardan birinin Türk vatandaşı olduğu öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı Destek Merkezi Perşembe günü yaptığı X paylaşımında, isminin Aras olduğunu belirttiği 5 yaşındaki Türk vatandaşı çocuğun 1 Ekim’deki saldırıda yaralandığını ancak durumunun iyiye gittiğini bildirdi.

Açıklamada, Zürih’te 1 Ekim’de anaokulu öğrencilerine yapılan bıçaklı saldırıda yaralanan 5 yaşındaki vatandaşımız Aras’ın sağlık durumunun iyiye gitmekte olduğunu memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz” denildi.

Zürih Başkonsolosluğu’nun yaralanan çocuğun ailesiyle temasta olduğu, süreci yakından takip ettiği de kaydedildi.

İsviçre'nin en büyük şehri olan Zürih’in Oerlikon bölgesinde meydana gelen olay, 1 Ekim’de öğle saatlerinden kısa bir süre sonra polise bildirildi. Polis, saldırganın kreş çalışanı bir kadınla birlikte kreşe doğru giderken çocukları aniden bıçakladığını söyledi.

İsviçre’nin en büyük kenti Zürih’te beş yaşında üç çocuk 23 yaşındaki bir Çinli’nin bıçaklı saldırısına uğradı.

Kreş çalışanı, başka bir adamın yardımıyla saldırganı hızla etkisiz hale getirdi ve polis gelene kadar saldırganı tuttu. Polis, şüphelinin 23 yaşında bir Çin vatandaşı olduğunu bildirdi.

Polisin yaptığı açıklamada, 5 yaşındaki üç çocuğun hastanelere kaldırıldığı; birinin ağır diğer ikisinin ise orta şiddette yaralandığı belirtildi.

Saldırının olası nedeni hakkında bilgi vermeyen polis, zanlının tutuklanmasından sonra kamuoyuna yönelik herhangi bir tehdit unsurunun söz konusu olmadığını kaydetti.