Tahıl Krizi Zirvesi İstanbul'da Yapılacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye, Rusya ve Ukrayna askeri heyetlerinin BM heyetiyle biraraya gelerek Ukrayna tahılının uluslararası piyasalara deniz yoluyla emniyetli şekilde sevkine yönelik görüşme yapacaklarını bildirdi. Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Akar toplantının 13 Temmuz'da İstanbul'da düzenleneceğini kaydetti.

Akar, gıda krizinin çözümü çabaları kapsamında Milli Savunma Bakanlığı heyetinin Rus ve Ukrayna heyetleriyle görüştüğünü, bu görüşmelerin ardından İstanbul'da yarın yeni bir görüşme düzenleneceğini kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Ukrayna’dan tahıl sevkiyatının başlaması konusundaki yeni tur görüşmelerin Çarşamba günü İstanbul’da yapılacağını açıkladı.

Rus Interfax haber ajansının verdiği, Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, İstanbul’daki görüşmeye Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler’den yetkililer katılacak.

Dünyanın en büyük tahıl üreticilerinden Ukrayna’nın savaş nedeniyle elindeki tahılı dünya piyasalarına sürememesi dünya genelinde bir gıda krizine neden oluyor. Sorunun daha fazla büyümemesi için bir süredir Türkiye’nin de katılımıyla Rusya, Birleşmiş Milletler ve Ukrayna tahıl sevkiyatının başlaması için görüşmeler yürütüyor ve çaba sarf ediyorlar.

İlgili Haberler Erdoğan ve Putin Telefonda Görüştü