Saadet Partisi çatısı altında muhalefet görevini birlikte yerine getirme kararı alan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi bugün ilk grup toplantısını yaptı. İki ayrı siyasi parti liderinin konuşma yaptığı toplantıda, Milli Görüş'ün 2002 seçimi itibarıyla 20 yılı aşkın bir sürenin ardından yeniden TBMM'de grup ile temsil edildiğine dikkat çekildi.
Gelecek Partisi ile Saadet Partisi arasında geçtiğimiz hafta imzalanan protokol uyarınca Gelecek Partili 10 milletvekili artık TBMM'de Saadet Partisi çatısı altında görev yapacak. Bu kapsamda 20 milletvekili varlığı ile oluşturulan Saadet Partisi Grubu, bugün ilk toplantısında milletvekili olmayan iki lider tarafından kürsü konuşmaları yapılması ile TBMM tarihinde bir ilke imza attı. Bu ilk toplantı olduğu için Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ve ardından Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu kürsüde grup konuşması yaptı. Gelecek haftalarda ise liderlerce dönüşümlü olarak konuşma yapılacağı öğrenildi.
Karamollaoğlu'nun 25 dakikalık tempolu konuşmasına karşın Başbakanlık döneminde olduğu gibi akademisyen alışkanlığını sürdürdüğü vurgulanan Davutoğlu'nun 55 dakikalık konuşma yapması da haberlere konu oldu.
Aynı zamanda Fazilet Partisi dönemi sonrasında yaklaşık 20 yıllık aranın ardından Necmettin Erbakan'ın kurucusu olduğu Milli Görüş'ün TBMM'de yeniden grupla varlık göstereceği de işaret edildi.
Saadet Partisi grup yönetimi olarak ise Grup Başkanı Selçuk Özdağ (Gelecek Partisi) ve grup başkanvekilleri Sema İlkin Ün (Gelecek Partisi) ile İsa Mesih Şahin (Saadet Partisi) kürsü arkasında divanda yerlerini aldı.
Grup Başkanı Selçuk Özdağ'ın "Vira bismillah” diyerek açılışını yaptığı grup toplantısına her iki siyasi parti yönetici kadroları ve teşkilatları yoğun ilgi gösterdi. Salondaki kalabalık nedeniyle ayakta dahi durmakta güçlük yaşanırken, her iki lidere de alkışlarla destek verildi.
Saadet Partisi lideri yolsuzluğa odaklandı: "İhale paylaşanlara karşı mücadele edeceğiz"
"Bilge Başkan" sloganı ile kürsüye gelen Temel Karamollaoğlu, ilk önce “Nasıl ki Saadet Partisi Milli Görüş’ün siyaset zeminindeki ikametgahı ise Bu Meclis Grubu da Milli Görüş siyasetinin ve onunla beraber yol yürümeyi özümseyenlerin Meclis’teki karargahıdır. Bu Meclis Grubu; Muhterem Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın özümsediği, dert ve hedef edindiği adil devlet, insanca yaşam, adil paylaşım ideallerinin Meclis Grubu’dur. Milli Görüş’ü gömlek zannedip çıkaranlar, mülkiyet sanıp maliklik iddiası ortaya koyanlar siyaseti ahlaklı yapma gayretimizi, insan temelli siyaset yapma hasletimizi ne anlayabildiler ne de kavrayabildiler” mesajını verdi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine yönelik, "CHP'yi tokatlama" yönündeki sözlerine karşılık Karamollaoğlu, “Büyük ekonomi, müthiş ekonomik büyüme, tek haneli enflasyon, sıfıra yakın faiz cümlesi kurarak seçmene yönelik 'tokatçılık' icraatı kabarık olan birinin herkesi kendisi gibi sanmasından yakınmak değil, böyleleri ile siyasi ortaklıktan sakınmak elzemdir kanaatindeyiz. Biz de öyle yaptık. Milletin kesesine el uzatan, milletin emeğini değersizleştiren, emeklinin, emekçinin umudunu azaltan siyaset tokatçısının kim olduğunu açıkça söylemeye gerek var mı?" ifadesini kullandı.
Devamında Karamollaoğlu, "Bizler ve arkadaşlarımız; 1001 odalı saraylarda saltanat sürenlerin değil, inşaat şantiyelerinde emeği sömürülenlerin mücadelesini verecekler. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek gösteriş ve şatafatla övünenlerin değil, ekmek büfelerinde kuyruğa girenlerin, 7 bin 500 lira maaş ile açlığa, sefalete mahkum edilenlerin mücadelesini verecekler. Saadet Partisi bu parlamentoda, Çukurambar'daki karanlık odalarda ihale paylaşanların değil, kömür madenlerinde ekmeğini paylaşanların mücadelesini verecek" diye konuştu.
Davutoğlu: "HÜDA PAR ile YRP gökten zembille mi indi? "
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, "Devlet imkanlarının en hoyratça kullanıldığı bir seçim yaşadık. Toplumumuz karpuz gibi ortadan ikiye ayrılmış. Böyle bir kutuplaşmayı hiçbir ülke kaldıramaz. Gelecek ve Saadet Partisi olarak milleti bütünleştirmenin mücadelesini vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Seçim sonrasında muhalefet cephesinde özellikle Millet İttifakı'ndaki bölünmüşlüğü de yorumlayan Davutoğlu, "Halkın yüzde 48’i bize neden karşı çıktı diye düşünmediler. Milletimiz size bir uyarı vermiştir. Muhalefet kendi iç muhasebesini yaparken ciddi savrulma da yaşıyor. Altılı Masa’nın kazanımlarını tehdit eder hale geldi. Seçmen bize bir mesaj vermiştir. Milletin iradesini tartışmayalım, millet bize ne demek istedi, onu konuşalım. Biz şu sonuca vardık; milletin verdiği mesaj, “Bu iktidardan memnun değilim ama önümüze güçlü bir alternatif koyamadınız” dedi millet. Milletimizin önüne güçlü bir alternatif koymak için biraraya geldik, artık önünüzde güçlü bir alternatif var" dedi.
Davutoğlu, Erdoğan'a da yanıt verdi ve "Tokatçı meselesi… Sayın Erdoğan bu tabirleri nereden buluyor bilemiyorum. Onlara hakaret, bize nezaket yakışır. HÜDA PAR, YRP Meclis’e zembille mi indi? Onlar da AK Parti’yi mi tokatladı? O zaman sen de tokatlanansın. Rıza Zarrab kimi tokatladı? Bu saatten sonra Hazine'yi tokatlayan olursa karşısında 20 cesur yürek olacak. Siyasi iktidarın sonu gelirken, biz daha yeni başlıyoruz" diye konuştu.
Bu arada Muharrem İnce'nin liderliğindeki Memleket Partisi, sosyal medya hesabında Saadet Grubu’ndaki Ahmet Davutoğlu'nun montajlanmış fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta Davutoğlu'nun arkasına "Dedem sağolsun" ibaresi yerleştirildiği görüldü. 'Dede' seçim döneminde genç seçmenlerce Kılıçdaroğlu'na yönelik kullanılan bir hitap şekliydi.