Ressam Ahmet Yeşil'in 'Sesler ve İzler' Temalı Eserleri New York'ta Sergilendi

Ahmet Yeşil

Mersin'de yaşayan ressam Ahmet Yeşil'in ip ve halat desenleriyle tasarladığı resimlerinden oluşan solo sergisi, New York'taki Max Soho galerisinde sanatseverlerle buluştu. Manhattan'ın önemli sanat mekanlarından Soho'da gerçekleşen serginin küratörlüğünü galerinin direktörü Aylin Çöleri yaptı.

Sergiye Amerikalılar ve Türklerin yanı sıra farklı ülkelerden sanatseverler de ilgi gösterdi. Almanya, Amerika, Kanada, Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere önemli yabancı koleksiyonlarda da eserleri bulunan Ahmet Yeşil, UNICEF Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin de üyesi.

Your browser doesn’t support HTML5

Ressam Ahmet Yeşil'in 'Sesler ve İzler' Temalı Eserleri New York'ta Sergilendi

Bugüne kadar 105 kişisel sergi açan Yeşil'in eserleri, 297 karma sergide yer aldı. Yeşil, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 24 ödül kazandı.

Ahmet Yeşil'in halat ve ipleri kullandığı kendine özgü sanat tarzı yerli ve yabancı sanat çevrelerinin ilgisini çekiyor:

Sergi büyük ilgi gördü

Serginin Küratörü Aylin Çöleri, serginin çok ilgi çektiğini belirtti: “Herkes çok beğendi. Ben aslında ocak ayında karma sergi açmıştım. Ahmet'in çalışmaları da içerisindeydi. Uluslararası sanatçıların sergisiydi. Amerikalı vardı Hintli vardı, Japon sanatçı vardı. Ahmet'in çalışmaları baya ilgi görüyordu herkesten daha çok. Oradan görüp de tekrar daha çok çalışmalarını görmek için gelen kişiler oldu. Onun dışında herkesin çok beğendiğini düşünüyorum. Epey kalabalıktı burada.”​

Ahmet Yeşil

“Sanatçıysanız çılgın olmanız gerekir”

Broadway Caddesi üzerinde bulunan Max Soho Sanat Galerisi bir Japon fotoğraf sanatçısına ait. Galerinin sahibi Max Fujishima, Ahmet Yeşil'i ''Çılgın'' olarak nitelendirdi: “Onun çok büyük bir sanatçı olduğunu düşünüyorum, aynı zamanda çılgın. Çünkü sanatçıysanız çılgın olmanız gerekir. Ahmet Yeşil, L şeklinde hep aynı deseni çizerek halatları oluşturuyor. Bu çok zaman alıcı bir uğraş. Ben bunu çok beğendim. Mesela buraya bakın. Buranın tamamı siyah. Ama burada bile halatları görebilirsiniz. Sadece siyah bir zeminde bile halatı oluşturan çok sayıda L şeklini görebiliyorsunuz. Bu mükemmel bence.”

Ahmet Yeşil

“Üç boyut ve ışığı çok etkili kullanıyor”

Küratör Aylin Çöleri, eserlerinde halat desenlerini kullanan Yeşil'in resimlerindeki üç boyuta vurgu yapıyor: “Ben Ahmet'in çalışmalarını çok beğeniyorum çünkü ben aslında seramik heykel sanatçısıyım kendim. Üç boyutlu çalışıyorum tabi. Benim her zaman görselim hep üç boyutlu. İç mimarlık da yaptım uzun zaman New York'ta. Hep üç boyut içerisinde olduğu için Ahmet'in çalışmaları bana yakın geliyor. Halatları kullanıyor kendisi o kendi başına bir üç boyut. Onun dışında bir kompozisyon hazırlıyor halatlarla ve renklerle o da başka bir üç boyuta ulaşıyor. Aynı zamanda Ahmet'in en başarılı yaptığı şeylerden bir tanesi ışığı çok güzel kullanıp bir başka boyut daha eklemesi. O da çok başarılı bir çalışma oluyor tabiki görsel olarak. Sizi başka bir tarafa götürüyor. Başka bir şeyler anlatıyor.”

Sanatçıların kendisini göstermesi için New York'un çok önemli bir zemin olduğunu anlatan Aylin Çöleri, Türkiye'den irtibatta olduğu santçılarla karma bir sergi açmayı da planladıklarını belirtti.