Rapçi Sean 'Diddy' Combs, yeni açılan davalarda biri 18 yaşından küçük altı kişi tarafından cinsel saldırıyla suçlanıyor

  • Associated Press

Sean “Diddy” Combs, Pazartesi açılan altı davada kadınlara tecavüz, erkeklere cinsel saldırı ve 16 yaşındaki bir çocuğa taciz tacizle suçlandı.

Rap şarkıcısı ve müzik yapımcısı Sean “Diddy” Combs, Pazartesi günü aleyhine açılan yeni davalarda kadınlara tecavüz etmek, erkeklere cinsel saldırıda bulunmak ve 16 yaşındaki bir çocuğa taciz tacizde bulunmakla suçlanıyor.

Manhattan'daki federal mahkemede Combs aleyhine en az altı dava açıldı. Davaların ikisi “Jane Doe” olarak tanımlanan kadınlar ve dördü “John Doe” olarak tanımlanan erkekler tarafından isimsiz olarak açıldı. Amerika'da “Jane ve John Doe” isimleri, kimliği meçhul olan ya da kimliği açıklanmayan kimseler için kullanılıyor.

Avukatları tarafından yapılan açıklamada son davacıların, geçen ay seks ticaretiyle tutuklanmasının ardından Combs'a karşı yasal işlem başlatma sürecinde olan 100'den fazla mağdur olduğu iddia edilen grubun bir parçası oldukları belirtildi.

Kuzey Carolina'da yaşayan ve “John Doe” ismiyle tanımlanan bir erkek, 1998 yılında 16 yaşındayken New York eyaletindeki Hamptons'da Combs'un düzenlediği ünlü “beyaz parti”lerden birinde ünlü rapçinin cinsel organını okşadığını iddia ediyor.

Davacı, 1998'de müzik endüstrisine girme olasılığı hakkında bir sohbet sırasında Combs'un aniden pantolonunu indirmesini emrettiğini iddia ediyor.

Açılan davaya göre Combs, davacıya, müzik yıldızı olma yolunda ilerlemek için bunun “bir gelenek” olduğunu açıkladı ve o zaman 16 yaşında olan gence “Bu işe girmek istemiyor musun?” diye sordu.

İlgili Haberler “Sean ‘Diddy’ Combs 120 kişi tarafından cinsel istismarla suçlandı”

Davacı; korku, endişe ve Combs'a karşı hissettiği güç dengesizliği nedeniyle buna boyun eğdiğini, ancak daha sonra yaşananların cinsel saldırı olduğunu fark ettiğini söyledi.

Pazartesi günkü davaya kadar Combs sadece hukuk davalarında ve ceza iddianamesinde yetişkinlerle cinsel faaliyette bulunmakla suçlanmıştı.

Combs'un avukatları ve diğer temsilcileri yorum talep eden bir e-postaya hemen yanıt vermedi. Planlanan davalar 1 Ekim'de duyurulduğunda bir avukat, Combs'un “her haksız iddiaya yanıt veremeyeceğini” söylemişti.

54 yaşındaki Combs, ortakları ve çalışanlarından oluşan bir ağın yardımıyla kadınları yıllarca istismar ettiği; kaçırma, kundaklama ve dayak dahil şantaj ve şiddet yoluyla kurbanları susturduğu iddiasıyla şantaj komplosu kurduğu ve seks ticareti yaptığı suçlamalarını kabul etmemişti.

Avukatları, müzik firması Bad Boy Records'un kurucusu olan Combs'un kefaletle serbest bırakılması için çaba gösterse de şimdiye kadar başarı sağlayamadı. Combs 16 Eylül'de tutuklanmasından bu yana New York'un Brooklyn bölgesinde federal hapishanede tutuluyor.

İki yargıç, Combs'un Metropolitan Gözaltı Merkezi'nden serbest bırakılması halinde toplum için tehlike oluşturacağı sonucuna vardı. Üç hafta önceki kefalet duruşmasında bir yargıç, Combs'un tanıkları etkileme ve devam eden bir soruşturmayı engelleme tehdidi oluşturduğuna hükmettikten sonra ev hapsi ve elektronik izleme dahil 50 milyon dolarlık kefalet paketini reddetmişti.

Cuma günü bir temyiz mahkemesi hakimi, Combs'un hapisten derhal salıverilmesini reddederken, 2. ABD Temyiz Mahkemesi'nin üç yargıçlı kurulu kefalet talebini değerlendirdi.

Pazartesi günü Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde açılan diğer davalar tecavüz, zorla oral seks ve mağdurları etkisiz hale getirmek için uyuşturucu ilaç verme iddialarını içeriyor.

Combs'a dava açan ve Jane Doe olarak isimlendirilen bir kadın, Combs'un 2004 yılında kendisini ve bir arkadaşını bir partiye davet ettikten sonra kilitli bir otel odasında kendisine tecavüz ettiğini, onlara içki verdiğini ve kokain çekmelerini söylediğini iddia ediyor.

O dönemde üniversite birinci sınıf öğrencisi olan kadın, Combs'un ayrıca arkadaşını kendisine oral seks yapmaya zorladığını ve taleplerine uymazlarsa ikisini de öldürteceğini söylediğini iddia ediyor.

Yine Jane Doe olarak isimlendirilen bir başka kadın davacı ise Combs'un 2005 yılında rapçi Biggie Smalls'un “One More Chance” adlı şarkısının klibi için düzenlenen bir partide kendisine banyoda şiddet uyguladığını ve tecavüz ettiğini iddia ediyor.

Kadına göre Combs, özel olarak konuşmak için kendisini banyoya götürdü ve sonra beklenmedik bir şekilde öpmeye başladı. Kadın, geri çekilmeye çalıştığında, Combs'un başını duvara çarparak yere düşmesine neden olduğunu iddia ediyor. Kadın kaçmaya çalıştığını, ancak Combs'un ona tekrar vurduğunu ve tecavüz ettiğini kaydediyor.

İddiaya göre daha sonra Combs kayıtsız bir şekilde kıyafetlerini düzeltti ve kadına, “Bundan kimseye bahsetmesen iyi olur, yoksa ortadan kaybolursun” dedi.

Bir başka John Doe davasında, 2006 yılında Combs'un Hamptons'daki beyaz partisinde güvenlik görevlisi olarak çalışan bir adam, yıldızın kendisine alkollü bir içecek verdiğini ve bu içeceğin içine kendisini aşırı derecede hasta hissettiren bir ilaç katıldığını düşündüğünü iddia ediyor. Adam daha sonra Combs'un kendisini bir minibüse ittiğini, yere yatırdığını ve cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ediyor.

Pazartesi günü açılan diğer davalarda Combs, 2008 yılında mağazalar zinciri Macy's'in Manhattan'ın Herald Meydanı'ndaki şubesinin deposunda bir adamı kendisine oral seks yapmaya zorlamak ve Ekim 2021'de bir partide bir adama cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor. Dava dilekçesinde, ilaçlı bir içeceğin kendisini karşı koyamaz hale getirdiğinden şüphelenen ikinci adam, birden fazla erkeğin kendisine saldırdığını ve saldırı sırasında bir noktada Combs'u çıplak olarak üzerinde gördüğünü açıkça hatırladığını söyledi.