One Direction üyesi Liam Payne 31 yaşında hayatını kaybetti

One Direction müzik grubuyla üne kavuşan Liam Payne, Arjantin’de kaldığı otelin balkonundan düşerek hayatını kaybetti.

One Direction müzik grubuyla üne kavuşan Liam Payne, Arjantin’in başkenti Buenos Aires'te bir otelin üçüncü katındaki odasının balkonundan düştükten sonra hayatını kaybetti.

Payne’nin ölümü, dünyanın dört bir yanındaki hayranları arasında ve müzik dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

31 yaşındaki İngiliz şarkıcının ölümüyle ilgili bazı ayrıntılar belirsizliğini koruyor.

Arjantin polisi, yaptığı açıklamada, CasaSur oteline “uyuşturucu ve alkol etkisi altında olabilecek agresif bir adam” ihbarı üzerine çağrıldıklarını söyledi.

Açıklamada, otele vardıklarında otel müdürünün iç avludan yüksek bir ses duyduğunu bildirdiği ve polisin bir adamın odasının balkonundan düştüğünü tespit ettiği belirtildi.

One Direction, 2010 yılında Simon Cowell'ın The X Factor yetenek yarışmasının İngiltere versiyonunda Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan ve Louis Tomlinson'ı biraraya gelmesiyle kurulduktan sonra küresel bir başarı yakalamıştı.

Payne’nin ölümü, dünyanın dört bir yanındaki hayranları arasında ve müzik dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

Grup üyeleri solo kariyerlerine devam etmeden önce 2016 yılında birlikte çalışmalarına “süresiz bir ara” verdi. Payne'in son single'ı bu yılın Mart ayında piyasaya sürülen “Teardrop” oldu.

Payne, 2010 yılında 16 yaşındayken The X Factor için ikinci kez seçmelere katıldı. Cowell, 2012 yılında Rolling Stone dergisine verdiği bir röportajda, şarkıcının potansiyelini iki yıl önceki ilk seçmelerde fark ettiğini söyledi.

Grup, o yıl The X Factor yarışmasını üçüncü sırada bitirdi ama Billboard Hot 100 listesinde 29'dan fazla hit şarkıya sahip oldu ve bunlardan altısı ilk 10'a girdi: “What Makes You Beautiful”, “Story of My Life” ve “Live While We're Young” bunlardan bazıları.

Payne, Rita Ora ile 2018'de “For You” şarkı için biraraya geldi ve ilk stüdyo albümü LP1'i 2019'da yayımladı.

Celebrity Net Worth'a göre, One Direction ve solo kariyeri Payne’e yaklaşık 70 milyon dolarlık net değer kazandırdı.

Payne'in İngiliz Girls Aloud grubu şarkıcısı Cheryl ile Bear adında bir oğlu vardı.