NATO Askeri Komitesi Başkanı Rob Bauer, Rusya ve Çin gibi ülkelerin şantajlarına karşı savunmasızlığı en aza indirgemek için, işletmeleri bir savaş senaryosuna hazırlıklı olmaya, üretim ve dağıtım hatlarını bu olasılığa göre düzenlemeye çağırdı.
Hollandalı Amiral Rob Bauer Brüksel'de yaptığı açıklamada, “Ne olursa olsun tüm önemli hizmet ve malların teslim edilebileceğinden emin olabilirsek, bu caydırıcılığımızın önemli bir parçası olacaktır” dedi.
Konuşma yaptığı tüm etkinliklerde işletmeleri ve kurumları iki soruyu düşünmeye çağırdığını söyleyen Bauer, bu soruların “Bir savaşa hazırlar mı ve savaşı önlemek için ne yapabilirler?” olduğunu söyledi.
Son açıklamalarını Pazartesi günü Avrupa Politika Merkezi adlı düşünce kuruluşunun etkinliğinde yapan Bauer, mevcut tüm araçlar savaşta kullanılabilir ve kullanılacak olduğundan, caydırıcılığı sadece askeri kapasitenin çok ötesinde bir unsur olarak tanımladı.
Bauer, “Bunu artan sabotaj eylemleriyle görüyoruz ve Avrupa bunu enerji tedarikinde yaşadı” dedi.
İlgili Haberler NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara'da: "Türkiye, NATO'ya çok değerli katkılarda bulunmaktadır"“Gazprom ile anlaştığımızı sanıyorduk ama aslında Putin ile anlaşmışız” diyen Bauer, aynı şeyin Çin'e ait altyapı ve mallar için de geçerli olduğunu, aslında anlaşmaların Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile yapıldığını kaydetti.
Bauer, Batı'nın Çin'den gelen malzemelere bağımlı olduğunu, tüm nadir toprak malzemelerinin yüzde 60'ının Çin'de üretildiğini ve yüzde 90'ının orada işlendiğini belirtti.
NATO’nun üst düzey askeri yetkilisi, sakinleştiricilerin, antibiyotiklerin, anti-enflamatuar ve tansiyon ilaçları için kimyasal bileşenlerin de Çin'den geldiğine dikkat çekti.
İlgili Haberler Rusya'nın gelişmiş füze kullanımı Batı'ya ne mesajı gönderiyor?Bauer, “Komünist Parti'nin bu gücü asla kullanmayacağını düşünürsek saflık etmiş oluruz. Avrupa ve Amerika'daki iş dünyası liderleri, aldıkları ticari kararların uluslarının güvenliği açısından stratejik sonuçları olduğunun farkına varmalı” ifadelerini kullandı.
NATO Askeri Komitesi Başkanı, “İşletmelerin bir savaş senaryosuna hazırlıklı olmaları ve üretim ve dağıtım hatlarını buna göre düzenlemeleri gerekiyor. Çünkü muharebeleri kazanan ordu olsa da, savaşları kazanan ekonomilerdir” sözleriyle uyarıda bulundu.