Moody’s’den Amerikan bankalarına kötü haber

Moody's Amerikan bankalarına yönelik bir rapor açıkladı bazı bankaların kredi notunu düşürdü

Kredi derecelendirme kurumu Moody’s, açıkladığı son raporda, ABD’de faaliyet gösteren bazı küçük ve orta ölçekli bankaların kredi notlarını düşürdü. Moody’s ülkenin en büyük bankaları konusunda da uyarıda bulundu ve onların da fonlama riskleri ve karlılık oranlarına göre notlarının düşürülebileceğine işaret etti.

Moody’s 10 bankanın kredi notunu bir kademe düşürdü ve aralarında Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street ve Truist Financial’ın da bulunduğu altı bankacılık devini de potansiyel not indirimleri için incelemeye aldığını açıkladı. Moody’s "Birçok bankanın ikinci çeyrek sonuçları, iç sermaye yaratma yeteneklerini azaltacak artan karlılık baskıları gösteriyor" tespitini yaptı.

Your browser doesn’t support HTML5

Moody’s’den Amerikan bankalarına kötü haber


Moody's, yüksek faiz oranları, uzaktan çalışmanın bir sonucu olarak ofis talebindeki düşüşler ve işyeri emlak kredisinin (CRE) kullanılabilirliğindeki azalma nedeniyle, yüksek CRE risklerinin de önemli bir risk olduğunu belirtti.

Morgan Stanley analistleri de genel olarak kredi taleplerinin önümüzdeki dönemde daha da zayıflayacağını belirtiyorlar.

İlgili Haberler Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Amerika'nın kredi notunu AAA'dan AA+'ya düşürdü

Geçen hafta açıklanan ABD Merkez Bankası anket verileri, ABD bankalarının ikinci çeyrekte daha sıkı kredi standartları ve hem işletmelerden hem de tüketicilerden daha zayıf kredi talebi geldiğini gösterdi.

Moody’s ayrıca aralarında Capital One, Citizens Financial ve Fifth Third Bancorp'un da bulunduğu on bir büyük kredi kuruluşunun görünümünü de negatife çevirdi.

ABD’de yıl başında Silicon Valley Bank ve Signature Bank’in batması, ülkede bankacılık sektörüne güven konusunda bir krize yol açmış ve mevduat sahiplerinin paralarını çekmek üzere bazı bölgesel bankalara akın etmesine neden olmuştu.

Moody’s ayrıca bankaların sermayelerine yansımamış olan zararlarının da mevcut yüksek faiz ortamında bankalara güven kaybı konusunda risk teşkil ettiğine dikkat çekti.

İlgili Haberler Amerikan bankaları dirençli ancak yavaşlayan bir ekonomiye işaret ediyor