Köln'deki Yürüyüşte 'Savaşa Hayır' Çağrısı Yapıldı

Türkiye'de TSK'nın askeri operasyonları ve PKK'nın terör eylemleri devam ederken, Almanya’nın Köln kentinde Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi ve Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüşe polisin verdiği sayıya göre 8 bin gösterici katıldı.

‘Savaşa Hayır – No Pasaran’ başlığı altında yapılan gösteriye, Kürt dernek ve grupların yanısıra aşırı solcu örgütler de destek verirken, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ da yürüyüşe katıldı.

Yapılan konuşmalarda, hükümetin PKK’ya yönelik operasyonları durdurarak, barış sürecine dönmesi talep edilirken, “Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin ve Almanya’daki PKK yasağının kaldırılması” talepleri de dillendirildi.

Yürüyüşün organizatörlerinden Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Yüksel Koç, Türkiye’de son günlerde yaşanan gelişmelerden sonra bugünkü yürüyüşü Almanya’da okulların tatil olduğu, izin döneminin tam ortasında yapmaya karar verdiklerini açıkladı ve buna gerekçe olarak AKP’nin 7 Haziran sonrasında değişen tavrını gösterdi.

Your browser doesn’t support HTML5

Cem Dalaman'ın haberi

Başta Berlin hükümeti olmak üzere uluslararası siyasi çevrelerin PKK’ya karşı başlatılan operasyonlara sessiz kaldığını öne süren Koç, Almanya’nın PKK yasağını kaldırmasını talep ettiklerini duyurdu.

Frank-Walter Steinmeier

Almanya Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye ve PKK’ya barış süreci uyarısı

Öte yandan Federal Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, PKK ile çatışmaların artması ve buna bağlı olarak şiddetin tırmanmasından endişe ettiğini belirterek, ‘barış sürecinde yaşanacak bir aksamanın bölge için ölümcül sonuçlar doğurabileceğini’ söyledi.

Steinmeier bir gazeteye verdiği demeçte, “90’lı yıllarda yaşanan çatışma ortamının yeniden oluşmasının önlenmesi için, masaya dönülmesi gerekiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı, Ankara’nın barış sürecinin devamı konusunda olumlu sinyal verdiğini belirterek, PKK’nın saldırılarını sona erdirmesi gerektiğini de açıkladı.