Kamu çalışanları zamları şemsiye açarak protesto etti

Ankara'da memurların protesto eylemi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyesi çalışanlar, Ankara’da vergi zamlarını, memurlar ve memur emeklilerine yapılan iyileştirme zamlarını ve artan hayat pahalılığını protesto için bordrolarını yaktılar.

Kamu çalışanları ellerinde ‘zam, kira, enflasyon, vergi’ yazan şemsiyeler tutarak dayanma güçlerinin kalmadığına dikkat çektiler ve “Sefalet Zammını Kabul Etmiyoruz” pankartı açtılar.

Your browser doesn’t support HTML5

Kamu çalışanları zamları şemsiye açarak protesto etti


Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras’ın yaptığı açıklamada, “Bugün maaşlarımızı aldık ve gördük ki kamu emekçisi daha fakir hale getirilmiştir. Kamu emekçileri enflasyona ezdirilmiş açlık ve sefalete mahkum edilmiştir. Milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklisinin hakkı olan seyyanen zamlar değil, her dönem yaşadığı kayıpların giderilerek en düşük memur maaşının 32 bin TL’ye çıkarılmasıdır” dedi.

Enflasyonun hızla artmasına paralel olarak yoksulluğun da arttığını belirten Aras, “AKP iktidarı ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yıkan, gelir adaletsizliğini derinleştiren, açlığı ve yoksulluğu artıran politikalara yönelmiştir. Maaşla çalışanlar ağır vergiler ve enflasyon altında ezilmekte sözde maaş artışları da şimdiden yok olmuştur” diyerek meşru taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Kamu çalışanları açıklamadan sonra protesto amacıyla bordrolarını yaktılar.

Memur zammı TBMM’de geçen hafta yasalaştı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan oylama sonrasında en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını ve bazı vergi artışlarını öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaşmıştı. Memur ve emekli maaşına zammı da içeren torba yasa teklifi dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti.

Ankara'da memurların protesto eylemi

Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaş düzenlemesine ilişkin, “Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz” demişti.

İlgili Haberler Yüzde 25 zammı yeterli bulmayan emekliler seyyanen zam istiyor