Hunter Biden'ın avukatları: "Savcılar anlaşmadan caydı"

Delaware federal savcıları, Hunter Biden'ın savunma müzakerelerinin başarısız olmasının ardından hakkındaki suçlamaların bir ceza davasında görülebileceğini söyledi. 

Başkan Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın avukatları, Pazar günü geç saatlerde sundukları bir mahkeme dosyasında, savcıların, vergi ve ateşli silah suçlamalarını içeren savunma anlaşmasından caydıklarını belirtti.

İlgili Haberler Özel savcı ataması Hunter Biden'ın yargılanması olasılığını yükseltti

ABD Bölge Yargıcı Maryellen Noreika, Temmuz ayında önerilen bu savunma anlaşmasını reddetmişti. Bu durum anlaşmanın yasallığı ve Hunter Biden'a sunduğu dokunulmazlığın kapsamı konusundaki endişeleri arttırdı.

Önerilen bu anlaşmayla Hunter Biden, 2017-2018 arasında 1,5 milyon dolarlık gelirinin vergisini ödemediği için suçunu kabul edecek ve uyuşturucu kullanırken yasadışı şekilde ateşli silah sahibi olduğu gerekçesiyle ayrı bir vadeli kovuşturma anlaşması yapacaktı.

İlgili Haberler Özel savcı ataması Hunter Biden'ın yargılanması olasılığını yükseltti

Anlaşma kapsamında suçunu kabul etmesi beklenen Hunter Biden, anlaşmanın bozulmasının ardından suçsuz olduğu beyanında bulunmuştu.

Kongre'deki Cumhuriyetçiler, 2024 seçimleri öncesinde Demokrat Joe Biden'ı oğlunun iş anlaşmaları ve Adalet Bakanlığı'nın "rant anlaşması" yaptığı gerekçesiyle suçlayabilir.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Cumhuriyetçiler'in Hunter Biden'ın kayırıldığı yönündeki suçlamalarını reddetti. Cuma günü, eski Başkan Donald Trump'ın atadığı isimlerden biri olan ve 2019'dan beri davayı soruşturan Delaware Savcısı David Weiss'i özel yetkili savcı statüsüne yükselterek yetkilerini arttırdı.

Dava mahkemeye giderse, oğlu resmi suçlamalarla karşı karşıya kaldığı sırada Başkan Biden, eski başkan Donald Trump'a karşı Kasım 2024'te yeniden seçilmek için kampanya sürdürüyor olacak.

Cumhuriyetçi Trump ise gelecek yıl hakkındaki üç ceza davasıyla karşı karşıya olacak.