Emirates, Lübnan saldırılarının ardından uçaklarda çağrı cihazlarını ve telsizleri yasakladı

Emirates Havayolları uçaklarda çağrı cihazı ve telsizleri yakaladı.

Merkezi Dubai'de bulunan Emirates Havayolları, geçen ay Lübnanlı grup Hizbullah'a yapılan ve iletişim cihazlarının patlatıldığı saldırıların ardından yolcuların uçuşlarda çağrı cihazı ve telsiz taşımasına yasak getirdi.

Emirates’in web sitesinde Cuma günü yapılan açıklamada, “Dubai'ye, Dubai'den veya Dubai üzerinden seyahat eden tüm yolcuların check-in veya kabin bagajında çağrı cihazı ve telsiz taşıması yasaktır” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bulunan her türlü yasaklı eşyaya, artırılmış güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak Dubai Polisi tarafından el konulacağı belirtildi.

17 Eylül ve 18 Eylül’deki saldırılarda Hizbullah'a ait binlerce bubi tuzaklı çağrı cihazı ve yüzlerce telsiz patlatılmış, bu saldırılardan yaygın olarak İsrail sorumlu tutulmuştu. İsrail bu saldırıları üstlenmemişti.

Çağrı cihazlarının patlatılması sonucu çok sayıda kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

Orta Doğu'nun en büyük havayolu şirketi olan Emirates, ayrıca Irak ve İran uçuşlarının Salı gününe kadar askıya alınacağını, Ürdün seferlerinin ise Pazar günü yeniden başlayacağını duyurdu.

İsrail'in İran destekli Hizbullah'a karşı Beyrut havaalanı yakınlarındaki saldırılar da dahil olmak üzere tırmanan gerilim nedeniyle Lübnan'a uçuşlar 15 Ekim'e kadar askıda kalacak.

Diğer bazı havayolu şirketleri de artan gerilim nedeniyle Beyrut ve diğer bölgesel havalimanlarına uçuşlarını durdurmuştu.

İlgili Haberler Nasrallah'ın olası halefi Safiyeddin ile Cuma gününden beri temas kurulamadığı bildirildi