Ekrem İmamoğlu’ndan Üç Haftada Altı Miting

İSTANBUL - Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile birlikte yapılacak genel seçimlere 34 gün kalmasına rağmen Türkiye henüz yoğun mitinglerin öne çıktığı bir seçim atmosferine girmiş değil. Bu büyük ölçüde önceki seçimlerde genellikle meydanların ısındığı bu dönemde liderlerin henüz güçlü bir şekilde sahaya inmemesinden kaynaklanıyor. Bu durumun şu ana kadar tek istisnasıysa, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

İki hafta önce İttifakın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Konya’ya giden ve geçen hafta da Trabzon mitinginde Kılıçdaroğlu ile birlikte sahne alan İmamoğlu, son iki haftada Kırklareli, Edirne, Burdur ve Isparta’dan sonra bugün de “Amasya Buluşması” programında tek başına halka hitap etti.

Miting organizasyonlarını kendi ekibiyle birlikte yapan İmamoğlu’nun gündeminde CHP listelerine getirilen eleştiriler vardı.

İmamoğlu: “Onun sapı bunun çöpü demeden bu süreçte bölünmeyeceğiz”

Dün Yüksek Seçim Kurulu’na verilen CHP listelerinde eski Adalet Bakanı ve Deva Partisi Genel Sekreteri Sadullah Engin’in Ankara birinci bölgeden, Emine Erdoğan’ın eski özel kalem müdürü Selma Silkin Ün’ün Denizli’den aday gösterilmesi özellikle sosyal medyada tepki görmüştü.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı, “Bu dönem başka bir dönem, bu seçim başka bir seçim. Amasız fakatsız; onun sapı, bunun çöpü demeden bu süreçte bölünmeyeceğiz. Biz bu zaman diliminde birleşeceğiz. Birliğin gücünü göstereceğiz. Birlikte kazanacağız. Ben birlikte kazanmayı iyi biliyorum. Bu memleket doğusuyla, batısıyla her yerinden insanıyla farklılıklarıyla çok güzel değil mi? İşte biz o altı liderin olduğu masada Millet İttifakı’nda o farklılığın zenginliğini taşıyoruz. O farklılığın zenginliğiyle milletimize hizmet edeceğiz” dedi.

Ekrem İmamoğlu, ‘Ben ne dersem o olur’dan kurtulacağız. ‘Ben ne dersem onu yapacaksınız’dan kurtulacağız. Hayatı boyunca ‘ben, ben, ben’ diyenden kurtulacağız” ifadelerini kullandı.

“Gençler adalet istiyor”

“13. Cumhurbaşkanı’mız” diye söz ettiği Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu konuşmasında, ekonomik kriz ve adaletsizliğin Türkiye’de en az demokrasi kadar büyük bir sorun olduğunu altını çizdi.

Türkiye’nin bir buçuk yıl öncesine göre yarı yarıya fakirleştiğini söyleyen ve ülkedeki liyakat sorunlarına dikkat çeken İmamoğlu, “Millet fakirlikle yüzleşiyor. Kıyma olmuş 300 lira, et alabiliyor musunuz? Sevgili gençler halanız, dayınız, tanıdığınız olmadan o partiye üye olmadan işe girebilir misiniz? Bizim iktidarımızda gençlerimiz ‘ben çalışırsam olur’ diyecek. ‘Kimse hakkımı yiyemez’ diyecek. Adalet istiyor gençler, hakkıysa almak istiyor. Sınavlarda adaletsizlik istemiyor. İşe girmelerde adaletsizlikler istemiyor. Atanamayan öğretmenlerimiz bir siyasi teveccüh için kuyrukta bekleyemez, atanacak. Bizim yolculuğumuz bu yolculuk, bunu başaracağız.” diye konuştu.

Erdoğan’a “Allah bir insanın gönül gözünü kör eylemesin” yanıtı

İmamoğlu, önceki gün Başakşehir-Kayaşehir metro hattının açılışında “Ulaştırma bakanlığımız maalesef büyükşehir belediyesi yapmadığı için devraldı. Üç yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi ne yazık ki İstanbul’a bir çivi bile çakamadı” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, “Dört yıldır benimle uğraşıyor. Dört yıldır İBB’de çivi çakılamamış. Allah bir insanın gönül gözünü kör eylemesin. Öyle olunca hiçbir şey görmüyor bunlar. Mesela 10 tane metro; onlar başaramamış, becerememiş biz yapmışız. Onları yan yana diz göster, görmezler. Bana bu lafları yetiştireceğine hala masanda duran -seçime bir ay kaldı, zaten gidiyorsun- 300 otobüs alacağız onun onayının imzasını at. Metroya kredi onayı alacağız, onun imzasını at. İmzayı atmaktan bile geri duran insanlar bunlar” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Amasya mitingi sonrası Tokat’ta da halka hitap ederek son 15 günde tek başına yaptığı miting sayısını altıya çıkardı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı yarın da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale’de düzenleyeceği mitinge katılacak.