Çanakkale’deki orman yangını sürüyor

Çanakkale'deki yangın 20 saattir devam ediyor

Çanakkale’nin merkeze bağlı Damyeri mevkiinde çıkan orman yangını, 20 saati aşkın süredir devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şimdiye kadar bölgedeki 9 köyde 337 hanenin ve bin 251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini bildirirken, Çanakkale Boğazı’nın çift taraflı ulaşıma kapatıldığını kaydetti.

Yerlikaya ayrıca, Çanakkale-Çan karayolunun sivil araç trafiğine kapatıldığını belirterek, yangına 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz ve 71 su tankeriyle müdahale edildiğini kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise, sabah saatleri itibariyle 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopterinin havadan müdahalesinin sürdüğünü belirterek, "kara gücümüzün cansiparane mücadelesi de aralıksız devam ediyor” diye yazdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü gece yarısı 28 derece olan sıcaklığın, sabaha karşı 24 dereceye düştükten sonra bugün 34 dereceye kadar çıkacağı tahmininde bulundu. Dün 36 kilometre hıza ulaşan rüzgarın, bugün 24 kilometreye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Yangına müdahale ediliyor

Can kaybı yok

15 kilometrelik bir alanı etkileyen orman yangınında şu ana kadar can kaybı yaşanmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, orman yangında toplam 83 kişinin etkilendiğini, 14’ü olay yerine görevlendirilen ambulanslarla, 48 kişinin ise ayaktan hastanelere ulaştığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da hayati tehlikesi olan vatandaşın bulunmadığını ve yangının ilerlemesinin durdurulduğunu açıkladı.

Yangın dolayısıyla ayrıca alevlerin yaklaştığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü, Terzioğlu Kampüsü için tahliye kararı verdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi olan "Nene Hatun”un İstanbul’dan yola çıktığını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da “Devlet olarak tüm imkanlarımızla sahadayız” dedi.

İlgili Haberler Çanakkale Boğazı orman yangınları nedeniyle deniz trafiğine kapatıldı