Brezilya’da Türkiye’ye gönderilmek istenen 792 kilogram kokain ele geçirildi

Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde Türkiye’ye gönderilmek istenen bir kahve konteyneri içinde yaklaşık 10,5 milyon dolar değerinde 792 kilogram kokain ele geçirildi.

Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde Türkiye’ye gönderilmek istenen bir konteyner içinde kahve çuvallarına gizlenmiş, değeri 10,5 milyon doların üzerinde olduğu hesaplanan 792 kilogram kokain ele geçirildi.

Operasyonun, devriye gezen polis memurlarının Baixada, Santista'daki bir konteyner depolama şirketinde şüpheli faaliyetler farketmesinin ardından gerçekleştiği bildirildi.

Narkotik ekiplerinin yaptığı istihbarat çalışmaları sonucu, kahve çuvalları arasında gizlenmiş kokain tespit edildiği, kahve çuvalları konteynere yüklendikten sonra yapılan takipte de kamyonun liman yakınlarında durdurularak suçüstü yapıldığı bildirildi.

Sao Paulo Halk Güvenliği Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, “Kargonun incelenmesi sırasında, güvenlik görevlileri kahve gibi görünen ancak beyaz toz içeren düzinelerce balya buldu. Bu madde analiz edildi ve toplam 792 kilogram kokain içerdiği tespit edildi” denildi.

Konuyla ilgili, biri Türkiye’ye gönderilmek istenen uyuşturucuyu teslim etmek üzere kiralandığından şüphelenilen kamyon şoförü olmak üzere 2 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın, Federal Polis tarafından sürdürüldüğü kaydedildi.

Olayla ilişkili olduğu düşünülen iki kişi gözaltına alındı.

Türkiye varışlı gemilerde daha önce de kokain yakalanmıştı

Geçen yıl toplam 173 milyon tonun üzerinde yükleme yapılan Santos Limanı, Latin Amerika’nın en büyük gemi limanı ve yüksek trafiğe sahip olması nedeniyle, uluslararası uyuşturucu kartellerinin de hedefinde.

Santos Limanı’nın başta Afrika ve Avrupa olmak üzere Latin Amerika’dan kokain sevkiyatındaki önemli merkezlerden biri olarak kullanılmaya çalışıldığı biliniyor.

Santos Limanı’ndan geçen yıl iki ayrı sevkiyatta olmak üzere 117 kilogram ve 290 kilogram, bir önceki yıl da 242 kilogram kokain, Türkiye’ye gönderilmek istenirken ele geçirilmişti.

Brezilya’da geçen yıl ele geçirilen toplam kokain miktarıysa 72,5 ton oldu.