'Bir Kadının Canlı Bomba Olduğu Kesin'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Kızılay’daki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “Bir kadının canlı bomba olduğu kesin” açıklamasında bulundu. Kurtulmuş, söz konusu kadının kimliğinin de ilerleyen saatlerde kesinleşeceğini kaydetti. Kurtulmuş, saldırılar sonucunu hayatını kaybeden 37 kişiden 35’inin kimliklerinin tespit edilerek ailelerine teslim edildiğini vurguladı. Başbakan Yardımcısı ikinci bir erkek şahsın kimliğinin de henüz tespit edilemediğini söyledi.

Kurtulmuş, “Saldırı sonrası herkesten beklediğimiz terörü lanetlemeleridir, Türkiye'yi içine çekmeye çalışan bu şiddet sarmalına karşı destek bekliyoruz,” dedi.

Saldırının seyir halindeki bir aracı hedef aldığını belirten Kurtulmuş devamla, “Burada çok sayıda istihbarat alındığını, bugün bile Van'da çok sayıda patlayıcının yakalandığını kamuoyuyla paylaşmak isterim,” dedi.

Davutoğlu: “11 kişi gözaltında”

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise “Terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa böyle sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor” dedi. Başbakan saldırı ile ilgili olarak 11 kişinin yakalandığını açıkladı.

Davutoğlu, saldırının PKK tarafından düzenlendiğine dair güçlü kanıtlar olduğunu da kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin terörle mücadelesinin devam edeceğine de vurgu yaptı.