Christian Science Monitor Irak’tan dönen muharip birliklerin büyük törenlerle karşılanmadığına dikkat çekiyor. Gazete, bütün toplumu Irak ve Afganistan’da savaşan gazilere sahip çıkmaya çağırıyor:
“Irak ve Afganistan’da savaşan bir milyonu aşkın asker sivil yaşama döndü, ancak bunların büyük bir kısmının hala barınma, istihdam, eğitim ve sağlık hizmeti gibi sorunları var. Savaştan dönen askerlere yardım ederek onları onurlandırmak, sadece devletin görevi değildir. Üniversitelerin, işverenlerin ve ev sahiplerinin de, sayısı giderek artan bu özel gruba destek vermesi gerekir. Başkan Obama, gelecek hafta Irak’taki birliklerin çekilmesiyle ilgili önemli bir konuşma yapacak. Bitecek gibi görünmeyen ve maliyeti çok yüksek olan bu savaşla ilgili ülke çapında egemen olan kararsızlık, işini zorlaştıracaktır. Ancak Obama belki de, cephede hayatını tehlikeye atan bu insanlara karşı bütün ülkenin şükran duygularını göstermenin bir yolunu bulabilir.”
Washington Post 2009 yılında kabul edilen kredi kartları yasasının tüketicileri korumayı amaçladığını hatırlatıyor. Gazete, buna rağmen kredi kartı veren kuruluşların tüketicileri istismara devam ettiğini savunuyor:
“Kredi kartı sektörünü denetleyen ve bu sektöre büyük özen gösteren Merkez Bankası’nın tüketicilerin, Kongre’nin amaçladığı ve vatandaşların büyük ihtiyaç duyduğu güvencelere kavuşmasını sağlaması gerekir. İzleme örgütleri, kredi kartı veren şirketlerin, ya yeni masraflar çıkartarak ya da artık yasaklanan masraflara yeni isimler bularak, yasadaki belirsizliklerden yararlandığını söylüyor. Kredi kartı sektörü, bir kez daha tüketicileri kale almadığını gösterdi. Merkez Bankası’nın yasaya uymaları için bu sektördeki şirketlere baskı yapması gerekiyor.”
New York Times federal mahkemenin embriyonik kök hücre araştırmasına kaynak aktarılmasını yasaklayan kararını eleştiriyor. Gazete, bu kararın bilimsel araştırmalara büyük bir darbe vuracağını yazıyor:
“Yargıç Royce Lamberth’in kararı, Başkan Obama’nın federal bütçeden desteklenen kök hücre araştırmalarını genişletmesine engel getiriyor. Ayrıca bu kararla, eski Başkan Bush’un 2001’de onayladığı bazı araştırmalara destek verilmesinin de artık mümkün olmayacağı belirtiliyor. Adalet Bakanlığı haklı olarak kararı temyiz edeceğini açıkladı. Bakanlık, temyiz sürecini hızlandırmak için elinden geleni yapmalıdır. Bu arada Kongre de, insan embriyosundan alınan kök hücreler üzerindeki araştırmalara federal destek verilmesini garanti altına alacak bir yasayı kabul ederek, bu konuya son noktayı koymalıdır.”
Boston Globe Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından, eski Massachusetts Valisi Mitt Romney’nin, Sıfır Noktası yakınlarına yapılması planlanan İslam Kültür Merkezi’ne karşı çıkmasını eleştiriyor. Gazete, geçmişte Romney’nin kendisinin de Mormon olduğu için tepki gördüğünü hatırlatıyor:
“Tıpkı Romney’e karşı çıkanların, Mormon inancındaki bazı unsurları ele alarak Mormonlar’ın bugün de çok eşliliği savundukları ve İsa’yı reddettikleri yönünde söylentiler çıkartması gibi, Güney Manhattan’da cami yapılmasına karşı çıkanlar da, İslam’ı savaşçı bir din ve cami yapımını da zafer anıtı gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu, sadece din özgürlüğüne değil, ulusal güvenliğe de zarar veren önyargılı bir yaklaşımdır. Radikal İslamcılar, kendilerine taraftar kazanabilmek için Amerika’nın bütün İslamiyet’e karşı savaş açtığını öne sürüyor. Sadece bu bile, başkan olmak isteyen bir kişinin, bu yaklaşıma karşı çıkmasını gerektirir. Ancak Romney, bunu yapmadı.”