Altın Küre’ye Barbie 9 Oppenheimer 8 adaylıkla damgasını vurdu

Sinema ve televizyon ödülleri Altın Küre'ye aday olan yapımlar Pazartesi günü açıklandı. Barbie ve Oppenheimer, en çok dalda ödüle aday gösterilerin yapımlar oldu.

Yaz aylarının gişe rekortmeni iki film, Barbie ve Oppenheimer, 7 Ocak'da sahiplerini bulacak Altın Küre televizyon ve sinema ödüllerinde adaylıkta başı çekti. Barbie dokuz, Oppenheimer da sekiz dalda ödüle aday gösterildi.

Barbie en iyi komedi ya da müzikal dalında yarışacak. Bu dalda Barbie'ye rakip diğer yapımlar American Fiction, The Holdovers, Air, May December ve Poor Things.

Başrolünü Cillian Murphy'nin oynadığı Oppenheimer, en iyi dram filmi kategorisinde Killers of the Flower Moon, Maestro, Anatomy of a Fall, Past Lives ve The Zone of Interest ile yarışacak.

İlgili Haberler Sinemalara ‘Barbenheimer’ dopingi

Martin Scorsese'nin Killers of the Flower Moon filmi, 1920'li yıllarda Oklahoma eyaletinde yerli Amerikalılar'ın öldürülmesini, başrolünü Bradley Cooper'ın oynadığı Maestro ise ünlü besteci Leonard Bernstein'in hayatını konu alıyor.

Your browser doesn’t support HTML5

Barbie 2023'ün en fazla gişe hasılatı elde eden yapımı oldu

Televizyon yapımlarında Succession lider

Televizyon yapımları arasındaysa Succession, dokuz dalda en iyi dram dizisi dalında adaylıkla birinci sırada yer alıyor. The Last of Us, The Crown, The Morning Show, The Diplomat ve 1923 adlı yapımlar da aynı kategoride Succession'a rakip olarak yarışacak.

Bu yıl Altın Küre ödüllerini kazananlar, yeni bir kurum tarafından belirlenecek. Önceki yıllarda Altın Küre ödüllerinin kazananlarını belirleyen, kâr amacı gütmeyen Hollywood Yabancı Basın Birliği, Haziran ayında feshedilmişti.

Altın Küre'nin yeni sahipleri Eldridge Industries ve Dick Clark Productions, kâr amaçlı kurumlar olarak işlev görecek. Ödüllerin sahiplerini 75 ülkeden 300 gazetecinin kullanacağı oylar belirleyecek. Oy kullanacak gazetecilerin yüzde 60'ının azınlıklardan oluştuğu bildirildi.

7 Ocak'ta yapılacak ödül töreni CBS televizyonundan canlı yayınlanacak ve Paramount+ yayınıyla da izleyicilere ulaşacak.