Almanya’da Havaalanlarında Terör Alarmı

Almanya’da havalimanlarına yönelik terör alarmı verildi. Federal Polis, muhtemelen dört kişinin Baden Württenberg eyaletinin başkenti Stuttgart Havaalanı’nın ana binasını ve uçuş pistlerini gizlice izlediğini saptadı. Güvenlik kameraları tarafından belirlenen ve davranışları ‘kuşku verici’ olarak tanımlanan kişiler hakkında yakalama kararı çıkartılırken, Stuttgart havaalanındaki güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

Şüpheliler Paris’teki havaalanında gizlice fotoğraf çekmişti

Kamera kayıtlarını değerlendiren uzmanlar tarafından, söz konusu kişilerden ikisinin geçen hafta Paris’deki Charles de Gaulle Havalimanı’nda gizlice resim çekerken gözlemlenen ve sonra kaçan kişiler olduğunun tespit edilmesi sonrasında, Federal Polis Almanya çapında geçerli olmak üzere toplam 14 havalimanı için alarm verdi. Özellikle Stuttgart ve ülkenin Fransa sınırında bulanan Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden und Mannheim havalimanlarında güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Havalimanlarına girişinde arabalar ve yolcular aranırken, içeride de özel harekat polisleri devriye gezmeye başladı, Stuttgart havalimanına ‘BFE+’ adlı yeni özel harekat birimi elemanlarının konuşlandırıldığı haber verildi.

14 havaalanında alarm verildi, kontrollar sıkılaştırıldı

Frankfurt, Münih ve Berlin gibi havalimanlarında da uygulanan rutin güvenlik kontrolleri sıkılaştırıldı. Ülkede havalimanlarının güvenliğinden sorumlu Federal Polis, güvenlik kamerası kayıtlarında tespit edilen iki kişinin Kuzeyren Vestfalya eyaletinde yaşayan ve radikal İslamcı çevrelerle bağlantılı bir babayla, oğlunun olduğunun tahmin edildiğini bildirdi. Fransız polisi tarafından, geçen hafta Alman plakalı bir Mercedes Sprinter marka minübüsle Charles de Gaulle Havalimanı’na gelip, resim çektikten sonra kaçan ve aranan kişilerin, Stuttgart’ta izlenenlerle aynı kişiler olduğundan yola çıkılıyor. Fransız polisi, araba sahibini geçen yıl Alman Federal İstihbarat Servisi tarafından terör izleme listesine alınan 48 yaşındaki bir erkek olarak tanımlamıştı. Alman polisi zanlıların bulunması için başlatılan operasyonun sürdüğünü duyurdu.