Adli Tıp Kurumu’nda Hüzünlü Bekleyiş

Ankara’da dün akşam düzenlenen bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerle ilgili kimlik tespiti çalışmaları devam ederken, sevdikleri ise Adli Tıp Kurumu’nun bahçesinde kurulan taziye çadırlarında gözyaşları içerisinde bekliyorlar.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun YPG-PKK saldırısı olarak açıkladığı dün akşam saat 18.30’da düzenlenen ve askeri personel servis araçlarını hedef alan terör saldırısında son olarak 28 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Ankara’daki 14 sağlık kuruluşunda tedavi altındaki yaralı sayısı ise ilk anda 61 olarak duyuruldu. Yaralılardan bazıları bugün taburcu edildi.

Davutoğlu da, bugün öğle saatlerinde önce Numune Hastanesi’nde tedavisi devam eden 2 yaralıyı, ardından GATA Hastanesi’ndeki 8 yaralıyı ziyaret etti. Numune Hastanesi’nden 6 yaralının taburcu edildiği de açıklandı.

Ankara’da saldırıdan sonra bugün en hüzünlü dakikalar ise Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu’nun önünde yaşanıyor. Aileler, cenazelerini teşhis etmek ve almak üzere dün geceden beri bekleyişlerini sürdürüyorlar. Ailelerden özellikle parçalanmış bedenleri tespit etmek üzere DNA testi için kan örnekleri alınıyor.

Amerika’nın Sesi’nin görüştüğü Adli Tıp Kurumu’nun önünde bekleyen aileler ise, Ankara’nın merkezinde böylesi bir olay yaşanmasından dolayı tepkili. Ancak asker yakını olmaları itibariyle kamera karşısında görüşlerini dile getirmeyi uygun görmeyen aile bireyleri, “bomba yüklü bir aracın Ankara’ya kadar nasıl gelebildiği” gibi pek çok soruyu kendi aralarında da konuştuklarını ifade ettiler.

CHP Sağlık Komisyonu üyesi hekim kökenli milletvekilleri de, TBMM’den topluca Adli Tıp Kurumu’na giderek hem ailelerle görüştü hem de yetkililerden bilgi aldılar. Cenazelerini başka illere götürecekler için araç sıkıntısı yaşanmaması gibi konularla ilgilendiler. CHP Sağlık Komisyonu üyeleri Ali Şeker, Ceyhun İrgil, Çetin Arık, Nurettin Demir, Niyazi Nefi Kara ile Murat Emir, tıbbı bakımından kendilerine DNA test süreciyle ilgili soru soranlara da yanıt verdiler. Bu arada CHP’den Necati Yılmaz, Candan Yüceer ile Gürsel Erol da ailelerle görüştüler.

CHP Sağlık Komisyonu üyesi hekim kökenli milletvekilleri Adli Tıp Kurumu’na giderek hem ailelerle görüştü hem de yetkililerden bilgi aldılar

Milletvekilleri, Adi Tıp Kurumu’nun olayda ölen saldırının faili Muhammed Salih Necar’ın kimlik tespitinin nasıl hızlıca yapıldığını da yetkililere sordular. CHP’li vekiller, kimlik tespiti bakımından Kurum’dan Necar’ın bomba yüklü araçta tek başına bulunması itibariyle parçalanmış bedeninden alınan örneklerle hızlıca gerekli sonuca ulaşıldığı ve dün gece öncelikle bu işlemin tamamlandığı bilgisini aldılar.

Bu arada milletvekillerinden bazıları, basın mensuplarına, Kurum’un bahçesinde AKP’li Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören Belediyesi’nin kurduğu taziye çadırlarını da göstererek, geçen yıl 10 Ekim’de yaşanan ve intihar bombacıları haricinde 102 kişinin öldüğü saldırıda böyle bir manzarayı göremediklerini de ifade ettiler. Vekiller, Kızılay’ın ve CHP’li belediyelerin bugün olduğu gibi o zaman da hizmet verdiğini belirterek, terörist saldırılar arasında AKP’nin ayrımcı bir tutum izlediğini de savundular.

Şeker: 5 kişinin kimliği belli oldu

Amerika’nın Sesi’ne bilgi veren İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Suriye kökenli intihar bombacısı haricinde 28 kişinin öldüğünü vurguladı. Şeker, “Şu anda beş kişinin kimliği belli oldu. 20 kişinin de ise kimlik tespiti çalışmaları yapılıyor, [Ailelerinden] DNA örnekleri alındı. 3 kişinin ise henüz örnekleri alınmadı” dedi.

Your browser doesn’t support HTML5

Ali Şeker ile söyleşi

Hastanelerde şu anda kendilerine aktarılanlar itibariyle durumu kritik yaralı olmadığını kaydeden Şeker, olay yerine dün gece Meclis’ten ilk gidenler arasında bulunduğunu ve o sırada ikinci kez mühimmat patlaması olduğunu da anlattı. Dolayısıyla da çok ciddi bir yangın çıktığını vurgulayan Şeker, bomba yüklü aracın hemen yanında patlatıldığı askeri otobüsün tamamen yandığını ancak yanmaya başlayan diğer iki askeri araçtan ise insanların hemen çıkarılabildiğini anlattı.

Your browser doesn’t support HTML5

Adli Tıp Kurumu’nda Hüzünlü Bekleyiş