ABD'de emniyet personeli açığı

Your browser doesn’t support HTML5

Amerika genelinde polislerin bazı olaylarda silahsız siyahları öldürmesi polislik mesleğiyle ilgili eleştirileri arttırdı. Bu da ülke genelinde polis sıkıntısının baş göstermesine neden oldu.

Buna rağmen başkent Washington ve çevresinde birçok kişi polis gücüne katılıyor. Hepsi de daha iyi ve daha nazik bir güç oluşturmak istediklerini söylüyor.

Polisliğe yeni başlayan Nancy Laroche, Minnesota'daki çocukluğu boyunca polislerin görevinin insanların hayatlarını daha da zorlaştırmak olduğunu düşünmüş.

İlgili Haberler George Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis’te polis teşkilatına sistematik ayrımcılık suçlaması

"Amerika’da bu şekilde düşünen birçok kişi olduğunu biliyorum" diyen Laroche, "Eğer tek bir kişinin bile fikrini değiştirebilirsem, başarmak istediğimin küçük bir bölümünü yaptığımı düşüneceğim” diyor.

Değişim, Washington dışında polislerin eğitim aldığı Kuzey Virginia Eğitim Akademisi’nde sürekli duyulan bir terim. Ülke genelinde yaşanan polis sıkıntısına rağmen birçok genç hala bu meslekle ilgileniyor.

LaRoche gençlerle iletişim kurmayı sabırsızlıkla beklediğini ve onlara polisten korkmamayı öğreteceğini söylüyor.

Yeni polis Chelsea Henry ise siyahların polisin elinde can vermesi görüntüleri yüzünden çok üzüldüğünü söylüyor.

Henry, “George Floyd olayı değişimin bir parçası olma ve polisle toplum arasında bir köprü kurulmasına yardım etme düşüncemi körükledi” diyor.

Amerikalılar’ın çoğu polislere saygı duymaya devam etse de Washington Polis Teşkilatı Strateji Direktörü Patrick Loftus polis karşıtı söylemin bazı kötü polislerin kötü şeyler yapması nedeniyle arttığını kabul ediyor.

Loftus, “Polis karşıtı söylem, polisliği daha az istenen bir meslekmiş gibi gösteriyor, biz insanların ilgisini polisliğe çekmeye çalıştığımız sırada birçokları yakınlarına, sevdiklerine daha az destek veriyor gibi görünüyor” diyor.

Bunu işverenin yetenek aradığı sıkı iş piyasasıyla birleştirin. Sonuç ülkenin başkentinde gücü azalmış bir polis gücü.

Loftus, iş arayanları polisliğe çekmek için yenilikler yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Buna işe alınma sırasında 20 bin dolar ödenmesi, üniversite ve kira yardımı da dahil.

Daire, polisliğe ilgiyi arttırmak için TikTok ve metro istasyonlarına da reklam vermiş.

Polis adaylarının bazıları bir gün sokağa üniformalı çıkma düşüncesi karşısında endişelendiklerini kabul ediyor.

Bu kaygısını dile getirenlerden biri de John Cox. Cox, “Güvenlik benim büyük endişem, sadece kendim için değil, arkadaşlarım ve halk için” diyor.