ABD Başkanı Biden’ın diş tedavisi sebebiyle NATO Genel Sekreteri ile görüşmesi yarına ertelendi

ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le görüşmesi bekleniyordu; ancak görüşme Başkan Biden’ın dişinde yapılacak kanal tedavisi sebebiyle yarına ertelendi.

Başkan Biden’ın temaslarda bulunmak üzere bugün Washington’a gelen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i öğleden sonra Beyaz Saray’da kabul etmesi planlanmıştı.

Ancak Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre görüşme Biden’ın diş tedavisi sebebiyle yarına ertelendi.

Your browser doesn’t support HTML5

NATO Genel Sekreteri Washington'da

Başkan Biden’ın doktorunun basın mensuplarıyla paylaştığı bilgiye göre Pazar günü diş ağrısının ardından röntgen çekildiği ve kanal tedavisine Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nde başlandığı belirtildi.

Beyaz Saray doktoru Kevin O’Connor herhangi bir komplikasyon olmadığını; Başkan Biden’ın kanal tedavisinin bugün Beyaz Saray’da tamamlanmasına karar verildiğini kaydetti.

“Anestezi olmadığı için yetkilerini Harris’e devretmesine gerek yok”

Beyaz Saray’dan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden’ın anestezi almasının planlanmadığı ve bu nedenle Anayasa gereği yetkilerini Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e devretmesine gerek olmayacağı belirtildi.

Kanal tedavisi sebebiyle Başkan Biden’ın bugünkü programında başka değişiklikler de yapıldı.

Biden’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le görüşmesi dışında, diplomatik personel için verilmesi planlanan resepsiyon da yarına ertelendi.

Başkan Biden’ın bugün üniversite öğrencisi sporcularla birlikte katılmasının planlandığı etkinliğe de Başkan Yardımcısı Kamala Harris katıldı.

2024’te yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olan 80 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık durumu seçim sürecinde tartışma konusu.

NATO Genel Sekreteri’nin Washington temaslarında gündemi

NATO Genel Sekreteri’nin Washington temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Senatosu’nun NATO Gözlemci Grubu’nun üyeleriyle de görüşmesi bekleniyor.

NATO Genel Sekreteri’nin Washington temaslarının gündeminde İttifak’ın yeni genel sekreterinin belirlenmesi, Ukrayna savaşı ve İsveç’in NATO’ya katılım süreci var.

İlgili Haberler Biden’ın Danimarka ve İngiltere başbakanları ile görüşmesinde gündem Ukrayna ve Türkiye

Başkan Biden geçtiğimiz hafta İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile görüşmüştü. NATO genel sekreterliği görevi için İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve Danimarka Başbakanı’nın adı geçiyor.

2014’ten bu yana görevde olan ve görev süresi üç kez uzatılan şu anki NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’ün görev süresi Eylül’de doluyor.