“Aşağı bakan köpek duruşu” ya da “inek veya kobra duruşu”. Bunlar yogada yapılan hareketlerin bazılarına verilen isimler.Peki yogaya keçiler nasıl dahil oldu?
Bir yoga dersinden daha rahatlatıcı ne olabilir derken yavru keçilerle yoga dersi, moda oldu.
Jeri Gelb, “Yoga harikaydı, ama çok da odaklanabildiğimi söyleyemem. Amaç bir araya gelmekti. Bu tatlı, küçük keçilerle oynama fırsatını kaç defa bulabilirsiniz ki? Bazıları çok şirindi,” diyor.
Bu fırsatı Virginia’daki bir mandırada bulmak mümkün. Ama keçilerle yoga Amerika genelinde yayılan bir moda.
Eğitmen Beth Wolfe, bu modanın yogaya olan ilgiyi arttırmasını umuyor: “Hayvanseverler ve yoga yapanlar arasında bir sinerji var. Bu, bağ kurmakla ilgili ve bence doğayla buluşmanın huzuru gerçekten çekici, bu nedenle başarılı olacağını biliyordum,” şeklinde konuşuyor.
Hayvan terapisinin yararlarını öğrenen Susanne Marsh, çiftliğini Yoga derslerine açmış: “Keçiler, insanlardan daha fazla keyif alıyor. Aramızda kalsın ama çok eğleniyor keçiler. Şımartılmaya doyamıyorlar. Kuyruklarını sallayıp duruyorlar.”
Yoga yapanlar da hallerinden çok memnun.
Joanna Douti, “Çok keyifliydi. Eğlenceli bir deneyim oldu. Tabii üstüme başıma bir şey yapmalarından da korkmadım değil,” diyor.
Julie Gelb ise, “Tekrar yapar mıyım? Kesinlikle. Yani çok fazla egzersiz yapmıyorum ama bu egzersizi eğlenceli hale getiriyor,” şeklinde konuşuyor.
Keçiler yogaya yeni bir duruş da ekleyecek gibi. Bu duruşun adı, “çocuğu dengede tutmak” olabilir.