Erişilebilirlik

Ümit Özdağ: “Sorularımıza aldığımız yanıtları değerlendireceğiz”


CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur için görüştüğü Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Bazı sorularımız vardı onları sorduk, ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar çerçevesinde değerlendirmeler yapacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın adayı olarak 28 Mayıs'taki ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi öncesinde bugün Ata İttifakı'nın ortağı Zafer Partisi ve lideri Ümit Özdağ'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti. Görüşme TSİ 13.32'de başladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü.
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü.

Görüşmede, Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın 14 Mayıs'ta ilk turda aldığı yüzde 5.2 civarındaki oy dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nun destek arayışı masadaydı. Bugün aslında Kılıçdaroğlu'nun Oğan ile bizzat görüşmesi bekleniyordu. Ama saat 16.00 itibarıyla taraflar Kılıçdaroğlu - Oğan buluşmasıyla ilgili sessizliklerini koruyor.

Ümit Özdağ: “Sorularımıza aldığımız yanıtları değerlendireceğiz”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

Görüşme bitiminde kameralar karşına geçildiğinde, Kılıçdaroğlu, "Güzel bir toplantı yaptık. Türkiye'nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdık. Ben sayın Genel Başkan'ı Millet İttifakı'nın liderlerinin görüşlerini, çalışmalarımızı, mutabakat metnini, anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerimiz konusunda bilgilendirdim. Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var, sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Sayın Genel Başkan arkadaşları ile görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi ayrıntılarıyla aktardık" dedi.

Ardından Zafer Partisi Lideri Özdağ da, Ata İttifakı olarak yürütülecek istişare sonrası ikinci tur kararını açıklayacaklarını söyledi. Özdağ, "Bazı sorularımız vardı onları sorduk, ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar çerçevesinde değerlendirmeler yapacağız. Ata İttifakı'nın diğer partileri ve Sinan Oğan ile de değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içinde Türk kamuoyu ile görüşlerimizi paylaşacağız" diye konuştu.

Açıklamalar sonrasında çevrede toplanan kalabalık, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganı attı.

Daha önce Ümit Özdağ, "Muhtemelen biz, Sinan Bey, Kemal Bey birlikte görüşeceğiz. Kemal Bey, bizim koyacağımız fikirler dizisini Altılı Masa'yla görüşecek" demişti. Ancak bugün toplantıda Sinan Oğan'ın olmadığı iddia edildi.

Sinan Oğan, iki gün önce Millet İttifakı'ndan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Yardımcısı Feramuz Üstün ile Ankara'da görüşmüştü.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Biden mı Trump mı? - 28 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG