Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

22:51 16.3.2022

“Savaşın Sesleri Hala Kulaklarımızda”

“Türkiye’de olduğumuz için kendimi güvende hissediyorum ama bilinçaltımda başka bir his var. İki gün önce hava kötüydü, gök gürültüsü vardı. Burada kalan insanların hepsi korkudan yerlere yattı. Çocuğum, sesli şekilde kapı kapattığım zaman dahi korkarak bana kızıyor. Her gün haberleri izliyorum. Hala iyi uyuyamıyorum. Kendimi güvende hissediyorum ama benim sevdiğim insanlar orada olduğu için çok korkuyorum.”

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından ülkesinden oğluyla birlikte ayrılarak Kuşadası’nda bir otelde kalan 31 yaşındaki Kievli diş hekimi Yuliya Lavrinets, savaşı Ukrayna’dan kilometrelerce uzakta dahi hissediyor. Bir tur firması aracılığıyla Kuşadası’ndaki otellere yerleştirilen savaş mağduru kadın ve çocuklar artık Türkiye’de kendilerini güvende hissetse de akılları her an Ukrayna’da bıraktıkları aileleri ve sevdiklerinde. Savaşın yok ettiği anılarına uzun uzun dalıp giden gözlerinde, arkalarında bıraktıkları sevdikleri tütüyor.

24 Şubat sabah saatlerinde Rusya’nın Kiev’e düzenlediği bombardıman sesleriyle uyanan Ukraynalılar savaşta yaşadıklarını ve Türkiye’ye yolculuklarını VOA Türkçe’ye anlattı.

Haberin devamı için tıklayın.

21:53 16.3.2022

ABD'den Ukrayna'ya İlave Uçaksavar Sistemi ve İHA'lar

Başkan Joe Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin Amerikan Kongresi'ne hitaben yaptığı konuşmada Amerika ve diğer Batılı ülkeleri Ukrayna'ya daha fazla yardımda bulunma çağrısı yapması üzerine, Rusya'ya karşı kendisini savunması amacıyla Ukrayna'ya daha fazla uçaksavar, ağır silah ve insansız hava aracı (İHA) göndereceğini açıkladı.

Başkan Biden açıklamasında, ABD'nin Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ilave askeri yardımda bulunacağını söyledi. Bu miktarla beraber Biden'ın başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana geçen süre içinde Ukrayna'ya yapılan yardımların toplam miktarı 2 milyar dolara ulaştı. Sadece son bir hafta içinde Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yardım gönderildi. Başkan Biden, yapılacak yeni yardımların 800 adet Stinger uçaksavar sistemi, 100 el bomba atıcısı, 20 milyon küçük silah mühimmatıyla sayısı belirtilmeyen insansız hava araçlarını içerdiğini söyledi.

Haberin devamı için tıklayın.

21:52 16.3.2022

Blinken Çavuşoğlu’na Türkiye’nin Ukrayna’ya Yardımı İçin Teşekkür Etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Blinken ve Çavuşoğlu’nun gündeminde, Kremlin'in Ukrayna'ya karşı savaşı vardı. İki bakan, savaşı durdurmak için devam eden diplomatik çabalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Blinken görüşmede, ABD'nin Ukrayna halkına verdiği destek ve Putin'i savaştan sorumlu tutma çabaları hakkında güncelleme yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye'ye, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığının yanısıra ihtiyaç duyduğu anda Ukrayna'ya yardım etme çabalarından dolayı teşekkür etti.

21:11 16.3.2022

"Sivillerin Saklandığı Tiyatro Binası Bombalandı" İddiası

Rus güçlerinin, kuşatma altındaki liman kenti Mariupol’de sivillerin saklandığı bir tiyatro binasını bombaladığı öne sürüldü. Mariupol Belediye Meclisi, saldırı sonrası can kaybı sayısının bilinmediğini kaydetti. Belediye meclisinin açıklaması bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

Rusya’nın resmi haber ajansı RIA ise, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Mariupol'daki tiyatro binasına hava saldırısı düzenlediği iddiasını reddettiğini bildirdi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG