Erişilebilirlik

Uçakta Bomba Olduğu Teorisi Güçleniyor


Uçakta Bomba Olduğu Teorisi Güçleniyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Uzmanlar, Rusya’nın Mısır’a olan tüm uçuşlarına ara vermesinin, geçen hafta Sina Yarımadası’na düşen uçağın bomba nedeniyle düştüğü teorisini desteklediğini söylüyor. Rus uzmanlar, olayın bir terör saldırısı olduğunun ortaya çıkması durumunda Kremlin’den sert bir askeri yanıt geleceğini düşünüyor.

Moskova’nın, Mısır’a uçuşları durdurmasından sonra, her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği ülkede kalan on binlerce Rus evlerine dönmeye çalışıyor.

224 kişinin öldüğü uçağın düşüş nedeninin kabinde patlayan bir bomba olduğu teorisini destekleyen kanıtlar her geçen gün artıyor.

Savunma Uzmanı Pavel Felgenhauer, “Bu iyi bir haber değil. Bu nedenle Rus yetkililer olayın terör saldırısı olduğunu açıklamaktan çekiniyor,” diye konuştu.

Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi ve bunun Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarına misilleme olduğunu açıkladı.

Ancak Rus uzmanlar, saldırının Moskova’nın Suriye ordusuna verdiği desteği azaltmayacağını söylüyor.

Uzman Viktor Mizin, bu durumun terörizmin ortadan kaldırılması gerektiğini savunanların elini güçlendirebileceğini düşünüyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, savaş bölgelerindeki Rusları koruyacağını söyledi ve Suriye’ye kara gücü yollamayacağı konusunda söz verdi.

Ancak Rusya’nın ve Batılı müttefiklerin ülkeye yaptığı yığınak daha geniş bir savaş riskini arttırıyor.

Felgenhauer, “Eğer Suriye’de Rus uçakları düşerse ve muhalifler Rus üssüne saldırırsa Moskova buna tepki göstererek Amerika’yı suçlayacaktır. Saldıranların Amerikan özel kuvvetleri olduğunu söyleyecektir. Bu da ciddi bir kriz anlamına gelir,” diye düşünüyor.

Rusya’da kamuoyu bu konuda ikiye bölünse de Ruslar’ın çoğu Suriye müdahalesine destek veriyor ve Kremlin’in muhaliflerle değil, terörizmle savaştığına inanıyor.

Sina’da Rus uçağını teröristlerin düşürdüğünün ortaya çıkması Ruslar’ın müdahaleye verdiği desteği arttırabilir.

XS
SM
MD
LG