Erişilebilirlik

Türkiye, Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 yendi ve grup ikincisi olarak son 16’ya kaldı: Şimdi rakip Avusturya


Türk A Milli Takımı gruptan çıkarak ilk 16'ya kalmayı başardı.
Türk A Milli Takımı gruptan çıkarak ilk 16'ya kalmayı başardı.

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, A Milli Futbol Takımı F grubundaki üçüncü maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı. Son 16 takım arasına kalan Türkiye, 2 Temmuz’da Almanya’nın Leipzig şehrinde Avusturya ile karşılaşacak.

Türkiye, F grubunda Portekiz, Gürcistan ve Çek Cumhuriyeti’yle mücadele etti. İlk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenen A Milli Futbol Takımı ikinci maçında Portekiz’e 3-0 yenildi. Son maçta Çek Cumhuriyeti’nin karşısına çıkan milli takımın bir üst tura çıkabilmesi için maçı kazanması ya da berabere kalması gerekiyordu.

Grup lideri olmayı garantileyen Portekiz’in karşısında mücadele eden Gürcistan’ın sürpriz yaparak Portekiz’i 2-0 yenmesi Türkiye’nin üzerindeki baskıyı arttırdı. Ancak Türkiye, uzatmalarda attığı golle maçı 2-1 kazanarak 6 puanla grup ikincisi olarak son 16’ya kaldı.

Maçta Türkiye’nin ilk golünü 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu atarken, Çek Cumhuriyeti 66. dakikada Tomas Soucek’in attığı golle karşılık verdi.
Maçta Türkiye’nin ilk golünü 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu atarken, Çek Cumhuriyeti 66. dakikada Tomas Soucek’in attığı golle karşılık verdi.

Maçta Türkiye’nin ilk golünü 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu atarken, Çek Cumhuriyeti 66. dakikada Tomas Soucek’in attığı golle karşılık verdi. Maçın berabere bitmesi halinde de son 16’ya kalacak olan Türk Milli Futbol Takımı maçın uzatma dakikalarında Cenk Tosun’la ikinci golü bularak en iyi üçüncüler arasında yer alarak bir üst tura çıkmak yerine 6 puanla grup ikincisi olarak turu atladı.

Türkiye'nin Euro 2024'te tur atlamasının ardından Almanya'da Türkler sokaklardaydı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:47 0:00

Çek Cumhuriyeti, maçın 20. dakikasında Antonin Barak’ın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi nedeniyle 10 kişi kaldı. Çek takımı Türkiye’ye karşı maçın 70 dakikasında 10 kişi ile mücadele etti. Maçın sonunda saha içerisinde futbolcular arasında yaşanan arbedede Tomas Chory de maç bitmiş olmasına rağmen maçın hakemi Istvan Kovacs tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Öte yandan Portekiz’i 2-0 yenerek büyük sürpriz yapan Gürcistan da en iyi üçüncüler arasında yer aldığı için bir üst tura çıkmayı başardı.

Türkiye, dün akşam oynanan maçta Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı.
Türkiye, dün akşam oynanan maçta Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı.

Teknik Direktör Montella: "Çok mutluyum"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maç sonunda yayıncı kuruluş TRT'ye yaptığı açıklamada, elde edilen sonuçtan dolayı hem futbolcular hem de Türk halkı adına çok mutlu olduğunu söyledi.

Montella, Çek Cumhuriyeti’nin golünün verilmemesi gerektiğini söylerken Türkiye'nin son 16'ya kalan en genç takımlardan biri olduğunu hatırlattı.

İtalyan teknik direktör, kendisine yönelik Portekiz maçı sonrasındaki eleştirilere de atıfta bulundu ve futbolcuların üzerinde de ciddi bir baskı oluştuğunu vurguladı.

Son 16'da eşleşmeler

Grup maçlarının ardından EURO 2024'te son 16'ya kalan takımlar ve eşleşmeler belli oldu. Buna göre, şu takımlar karşı karşıya gelecek:

Türkiye - Avusturya (2 Temmuz)

İsviçre - İtalya (29 Haziran)

İngiltere - Slovakya (30 Haziran)

Romanya - Hollanda (2 Temmuz)

Fransa - Belçika (1 Temmuz)

Portekiz - Slovenya (1 Temmuz)

Almanya - Danimarka (29 Haziran)

İspanya - Gürcistan (30 Haziran)

Forum

STÜDYO VOA

Biden mı Trump mı? - 28 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG