Erişilebilirlik

Trump’ın suçlu bulunduğu sus payı davasında ceza duruşması 18 Eylül'e ertelendi


Eski Başkan Donald Trump’ın jüri tarafından suçlu bulunduğu “sus payı” davasında ceza duruşması 18 Eylül'e ertelendi
Eski Başkan Donald Trump’ın jüri tarafından suçlu bulunduğu “sus payı” davasında ceza duruşması 18 Eylül'e ertelendi

Eski Başkan Donald Trump’ın, porno yıldızı Stormy Daniels’a 2016 seçim kampanyası sürecinde sessiz kalması için ödenen para sebebiyle Trump hakkında açılan davanın ceza duruşması 18 Eylül'e ertelendi.

Ceza duruşmasının 11 Temmuz’da gerçekleşmesi planlanıyordu. Jüri tarafından suçlu bulunan Trump’ın avukatlarının yargıca ilettiği talebin ardından savcılar ertelemeye karşı çıkmayacaklarını açıklamıştı.

Donald Trump’ın avukatları, ABD Anayasa Mahkemesi’nin Trump’a yargılamadan kısmi dokunulmazlık veren kararını gerekçe göstererek, New York’ta görülen davada ceza duruşmasının ertelenebileceğini savunmuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar, savcıların resmi olmayan eylemlere ilişkin suçların kanıtlanması için, resmi eylemlerle ilgili delilleri kullanamayacağını belirtiyor.

Trump’ın avukatları da bunu gerekçe göstererek sus payı davasında delil olarak sunulan, Trump’ın Beyaz Saray’daki görüşmeleri ve sosyal medya paylaşımlarının resmi eylem kategorisine girdiğini savundu.

Avukatlar, “Bu resmi eylemlere ilişkin deliller jüri önüne hiç getirilmemeliydi” dedi.

Savcılık, Trump’ın avukatlarının sunduğu bu gerekçeleri ve tezleri haklı bulmasa da ceza duruşmasının ertelenmesi talebine itiraz etmedi.

Trump’ın suçlu bulunduğu sus payı davasında ceza duruşması 18 Eylül'e ertelendi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Cumhuriyetçi Parti Kurultayı 15 Temmuz’da başlıyor

5 Kasım’daki seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Donald Trump’ın, adaylğının resmiyet kazanacağı kurultay 15 Temmuz ile 18 Temmuz aarasında yapılacak.

ABD Anayasa Mahkemesi 3 liberal yargıca karşı 6 muhafazakar yargıcın aldığı kararla, Trump’ın başkan olduğu dönemde anayasal yetkileri kapsamına giren eylemleri sebebiyle değil ancak resmi olmayan eylemleri sebebiyle yargılanabileceğini belirtmişti.

Bu karar Trump’ın 2020’de Joe Biden karşısında kaybettiği seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik çabaları sebebiyle açılan davada, yargılamanın 5 Kasım’daki seçimlerden önce başlamasını imkansız hale getirmişti. Trump bu dava kapsamında kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

Forum

STÜDYO VOA

Almanya ile bozkurt işareti krizi – 4 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG