Erişilebilirlik

Trump Las Vegas’ta


Başkan Donald Trump bugün, 59 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının yaşandığı Las Vegas’ı ziyaret ediyor. Yetkililer de, daha önce suç ya da şiddet sabıkası olmayan bir kişinin neden bir müzik festivali sırasında bir otelin 32’inci katından kalabalığa ateş açtığı sorusunun yanıtını araştırıyor.

Trump eşi Melania’nın de kendisine eşlik ettiği ziyareti sırasında, bazı yaralılar ve saldırı sonrasında yaralılara müdahalede bulunanlarla görüşüyor.

Las Vegas’a hareketinden önce gazetecilere konuşan Trump, saldırının olduğu günü “üzücü bir gün” olarak niteledi. Trump, “Çok üzücü birşey. Saygılarımızı sunacağız ve çok kısa bir zaman içinde harika bir çalışma çıkarak polis yetkilileriyle görüşeceğiz” dedi. Başkan Trump, yetkililerin Paddock hakkında “çok daha fazla bilgi öğrenmekte olduklarını” ve uygun zamanda bunların açıklanacağını belirterek, “Kişisel açıdan benim için çok çok üzücü bir gün” ifadesini kullandı.

Trump dün yaptığı açıklamada, 64 yaşındaki saldırgan Stephen Paddock’ı “hasta ve deli biri” olarak nitelemiş ve bireysel silahlanmaya herhangi bir sınırlama getirilmesi konusununsa “daha sonra” tartışılacağını söylemişti.

Paddock, 9 ila 11 dakika boyunca Mandalay Bay otelindeki odasından hemen karşıdaki konseri izleyen kalabalığa ateş etmişti. Saldırıda hayatını kaybeden 59 kişiye ilaveten 500’ü aşkın kişi de yaralandı.

Clark ilçesi polis müdürü Joe Lombardo gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin saldırganın neden bunu yaptığını ortaya çıkaracağına “kesinlikle” inandığını ve gelecek birkaç günde “ciddi ölçüde bilginin” gelmesini beklediğini belirtti.

Lombardo, “İlerleme sağlıyoruz ama henüz tam yanıtlara sahip değilim” dedi.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG