Erişilebilirlik

Trump'ın Başkan Yardımcısı Adayı Mike Pence Kim?


Trump'ın Başkan Yardımcısı Adayı Mike Pence Kim?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

Indiana Eyaleti Valisi Mike Pence, Kongre deneyimine sahip sosyal bir muhafazakar. Ancak Pence aynı zamanda birçoklarının ayrımcı olduğunu iddia ettiği politikalara imza atarak tartışmalar yaratan bir siyasetçi.

2013‘ten bu yana Indiana valisi olan Mike Pence’i yeniden seçilme sürecinde zorlu bir yarış bekliyor. Pence, özellikle şirketlere getirdiği vergi kesintileri ve hükümeti küçültme girişimiyle kendini ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Vali Pence, geçen yılın sonunda Indiana eyaletindeki mültecilere yardımda bulunan örgütlere verilen fonları askıya alması talimatını vermiş, bu uygulamanın gerekli güvenlik süreci devreye girdiğinden emin olunana kadar süreceğini söylemişti. Pence, Paris’te düzenlenen terör saldırılarından sonra Suriyeli mültecilerin Amerika’ya yerleştirilmesine engel olmaya çalışan birkaç eyalet valisinden biriydi. Ancak federal mahkeme, Mart ayında, uygulamanın ayrımcı olduğuna karar verdi ve Pence’in talimatını iptal etti.

Vali Mike Pence ayrıca 2015’te eşcinsel haklarını savunan grupların da şiddetli eleştirisine maruz kalmıştı. Bunun nedeni, Indiana’da kabul edilen ve iş yeri sahiplerinin dini inançları doğrultusunda eşcinsel müşterilere hizmet etmeyi reddetmesini sağlayan yasa.

Muhafazakar sicili, bütçede küçülmeye gitme eğilimi ve orduyu desteklemesi, Indiana Valisi Mike Pence’in Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump’a cazip gelen yönleri. Temsilciler Meclisi’ne ilk olarak 2000 yılında seçilen Pence, altı dönem boyunca bu görevi sürdürdü.

Kongre’deki görev süresi boyunca Başkan Obama’nın sağlık reformu yasasının iptali için girişimlerde bulunan Cumhuriyetçi Partililer’in arasında yer alan Pence, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’nda da üyelik yaptı.

Başkanlık yarışının başında önce Texas Senatörü Ted Cruz’u destekleyen Mike Pence, bu süreçte Donald Trump’ı övmeye de devam etmiş, Trump’ın Washington’da hiçbir ilerleme kaydedilmemesinden büyük rahatsızlık duyan milyonlarca Amerikalı’nın sesi olduğunu söylemişti. Pence, Mayıs ayında Trump’ın Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığını garantilemesiyle birlikte taraf değiştirip Trump kampına katıldı.

XS
SM
MD
LG