Erişilebilirlik

TBMM Genel Kurulu TUSAŞ saldırısına yönelik tezkereyi kabul etti


TBMM Genel Kurulu
TBMM Genel Kurulu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'nın, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik saldırı sonrası hazırladığı tezkere TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş imzasıyla bugün kabul edilen tezkere metninde, "Hiçbir güç ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozmayacaktır" ifadesi yer aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Perşembe günü yaptığı açıklamada, dün TUSAŞ'ın Ankara'daki Kahramankazan tesislerine yönelik saldırıyı düzenleyenlerin PKK üyesi olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Çarşamba günü yapılan açıklamada, “Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Ekim 2024’te hava harekâtları icra edilmiş, teröristlere ait toplam 32 hedef başarılı şekilde imha edilmiştir. Hava harekâtlarımız kararlı şekilde devam etmektedir. İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir” denildi.

5 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 kişinin yaralandığı terör saldırısı uluslararası toplumda da yankı bulurken, TBMM Genel Kurulu Perşembe günü saldırının ardından sunulan tezkere önerisini kabul etti.

Tezkerede, "23 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi tesislerine yönelik terör saldırısı, ülkemizin barışına ve huzuruna kasteden alçakça bir girişimdir" ifadelerine yer verilen tezkere metninde, "Arkasında emperyalist güçlerin ve karanlık odakların olduğu terör saldırıları ülkemizin huzur ve istikrar ortamına zarar veremeyecektir. Bu saldırının esas amacı milli savunma sanayimiz ve tam bağımsız Türkiye istikametindeki kararlı yürüyüşümüzdür" denildi.

Meclis Başkanı Kurtulmuş'un imzasını taşıyan tezkerede ayrıca, "Terör örgütlerine ve tüm destekçilerine karşı mücadele etme kararlılığı" mesajı verildi ve saldırı sonrasında milletimizin gösterdiği metanet ve birlik duygusu, tarihten gelen millet olma bilincimizin simgelediği çelikten irade her türlü terörist girişimi boşa çıkaracak güçtedir" ifadesi kullanıldı.

Forum

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG