Erişilebilirlik

TASSA: Amerika ile Türkiye Arasında Bilim Köprüsü


Türk Amerikan Biliminsanları ve Akademisyenler Birliği TASSA, Türkiye ile Amerika arasında bilimsel çalışmaları desteklemek ve Türk üniversitelerine Amerika ile ortak projeler geliştirme olanağı sağlamak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütü. Birliğin 3 yıl aradan sonra yaptığı yıllık konferansta, bu amaç doğrultusunda neler yapılabileceği tartışıldı.

Türk Amerikan Biliminsanları ve Akademisyenler Birliği’nin konferansına, Maryland Üniversitesi İşletme Fakültesi ev sahipliği yaptı. Konferansa, Amerikan üniversitelerinde görev yapan çok sayıda öğretim görevlisi ve araştırmacı katıldı. Ayrıca, Türkiye’deki üniversitelerin rektörleri ve bölüm başkanları da, konferans sırasında Amerika’daki meslektaşlarıyla tanışma fırsatı buldu.

TASSA konferansının başkanı Prof. Murat Tarımcılar, katılımdan memnun olduklarını ve TASSA’nın gelecek yıllarda çok daha iyi işler başaracağına inandığını söyledi. George Washington Üniversitesi, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı olan Prof. Murat Tarımcılar’a göre, Amerika’daki Türk akademisyenlerin Türkiye’yle bağlarını koparmamaları açısından TASSA’nın oluşturduğu bilim köprüsü çok önemli bir işlev görüyor:

TASSA’nın bu yılki konferansına çok sayıda önemli isim, konuşmacı olarak katıldı. Bunlar arasında, Kemal Derviş, ekonomist Daron Acemoğlu, TASSA Başkanı Prof. Haluk Ünal, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptıkları önemli çalışmalarla Amerika’da da isimlerini duyuran Prof. Mehmet Toner, Prof. Gökhan Hotamışlıgil de vardı.

Türk Amerikan Biliminsanları ve Akademisyenler Birliği TASSA’nın 2012 konferansının açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Namık Tan da, iki ülke arasında bilim ve teknoloji alanında kurulacak sağlam köprülerin ve ortak çalışmaların önemine değindi. Toplantılarda, ön plana çıkan konular, tıp, nano-teknoloji ve biyomedikal alanlarındaki çalışmaların Türkiye’de nasıl uygulanabileceği ve araştırma olanaklarının nasıl arttırılabileceğiydi.

XS
SM
MD
LG