Erişilebilirlik

Sekiz günlük Instagram yasağı bitti


Instagram yasağı kaldırıldı.
Instagram yasağı kaldırıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararıyla 2 Ağustos’ta erişimi engellenen sosyal medya platformu Instagram, sekiz gün sonra bu akşam 21.30’da yeniden erişime açıldı.

Instagram yasağının kalktığını X hesabı üzerinden canlı yayın yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu duyurdu.


Uraloğlu: “Meta, PKK ve FETÖ hesaplarının propaganda içeren tüm içeriklerinin kaldırılması için hassasiyet gösterecek”

Ulaştırma Bakanı, sık sık kesilen canlı yayında Instagram’ın sahibi olan Meta şirketinin yetkilileriyle yapılan görüşmelerde sonuç alındığını söyledi.

Uraloğlu, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait sosyal medya hesaplarının kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır. Hesaplar, herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacaktır. Bununla birlikte uyarı yapılmaksızın kapatılan ya da kilitlenen hesaplar, tekrar erişime açılacaktır. Hesap sahiplerinin hakları gözetilerek, adil bir uygulama süreci yürütülecektir. PKK, PYD, FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesaplar ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm içerikler, META Platforms tarafından kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir. Bununla birlikte, terör propagandası ve yasa dışı içeriklerle mücadele konusunda etkin bir yaklaşım benimsenerek güvenlik ve kamu düzeni korunacaktır” dedi.

Daha sonra X hesabından yazılı bir paylaşımda bulunan Bakan Uraloğlu erişim engelinin katalog suçlar çerçevesinde uygulandığını yineledi.

İfade Özgürlüğü Derneği Instagram’ın açıldığını teyit etti: Prof. Akdeniz, “Keyfi sansür uygulamaları ile mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi

İlan edilen saatte birçok kullanıcı Instagram hesabına giremediğini X hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla duyururken İfade Özgürlüğü Derneği’nin X hesabı Engelliweb, 21:26’da Instagram erişiminin kaldırıldığını duyurdu.

İfade Özgürlüğü Derneği kurucusu Prof. Yaman Akdeniz de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,” Ve BTK Instagram engelini kaldırdı. ISS'lere de yakında düşer ve kullanım normalleşir. Bu konunun hukuken takipçisi olmaya devam edeceğiz. Keyfi sansür uygulamaları ile mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye dünyada en fazla Instagram kullanıcısı olan 5 ülkeden biri

Türkiye dünya en fazla Instagram kullanıcısına sahip beşinci ülke. Dünyada en çok Instagram kullanıcısı olan ülke Hindistan, onu ABD, Brezilya ve Endonezya izliyor.

Türkiye 57 milyon Instagram kullanıcısı ile 55 milyon kullanıcıya sahip Japonya’nın önünde beşinci sırada yer alıyor.

Forum

STÜDYO VOA

Philadelphia’da beklenen buluşma: “Harris ve Trump ilk kez karşı karşıya geliyor” - 9 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG