Erişilebilirlik

“Sean ‘Diddy’ Combs 120 kişi tarafından cinsel istismarla suçlandı”


Cinsel amaçlı insan sömürüsü suçlamasıyla New York’ta yargılanmayı bekleyen hip-hop kralı Sean ‘Diddy’ Combs'a karşı cinsel istismar iddialarıyla öne çıkan 60 erkek, 60 kadın toplam 120 davacıyı temsil eden avukat, davaların gelecek ay açılmasının beklendiğini söyledi.
Cinsel amaçlı insan sömürüsü suçlamasıyla New York’ta yargılanmayı bekleyen hip-hop kralı Sean ‘Diddy’ Combs'a karşı cinsel istismar iddialarıyla öne çıkan 60 erkek, 60 kadın toplam 120 davacıyı temsil eden avukat, davaların gelecek ay açılmasının beklendiğini söyledi.

Bir avukat Salı günü yaptığı açıklamada, cinsel amaçlı insan sömürüsü suçlamasıyla yargılanmayı bekleyen hip-hop kralı Sean “Diddy” Combs'a karşı cinsel istismar iddialarıyla öne çıkan 120 davacıyı temsil ettiğini söyledi.

Teksas eyaletinin Houston kentinden avukat Tony Buzbee, davaların, çoğu New York ve Los Angeles'ta olmak üzere, önümüzdeki ay içinde açılmasının beklendiğini kaydetti. Buzbee, mağdurların 60 erkek ve 60 kadın olduğunu, 25'inin iddia edilen cinsel istismar sırasında reşit olmadığını açıkladı. Buzbee, bir kişinin istismara uğradığında 9 yaşında olduğunu iddia ettiğini belirtti. İddialar 1991'den bu yıla kadar olan dönemi kapsıyor.

Avukat Buzbee, basın toplantısında, “Bu tür cinsel saldırı, cinsel istismar, cinsel sömürü ABD'de ya da başka bir yerde asla olmamalı. Bunun bu kadar uzun süre devam etmesine asla izin verilmemeliydi. Bu davranış, yaralanmış, korkmuş ve yara almış bir kitle yarattı” dedi.

Teksas'taki suçlamaların duyurulmasının ardından bir avukatı, Combs'un “pervasız bir medya sirkine dönüşen olaydaki her haksız iddiayı ele alamayacağını” söyledi.

Avukat Erica Wolff yaptığı açıklamada, “Bununla birlikte, Bay Combs, reşit olmayanlar dahil herhangi birine cinsel tacizde bulunduğu iddialarını yanlış ve karalayıcı olarak kesinlikle ve kategorik olarak reddediyor” dedi. Wolff, Combs’un “Masumiyetini kanıtlamayı ve gerçeğin spekülasyonlara değil kanıtlara dayalı olarak ortaya çıkacağı mahkemede kendini temize çıkarmayı dört gözle beklediğini” belirtti.

Buzbee, 3 bin 280'den fazla kişinin hukuk firmasıyla temasa geçerek Combs tarafından mağdur edildiklerini iddia ettiğini ve iddiaları inceledikten sonra firmasının 120 kişiyi temsil etmeye karar verdiğini söyledi. Diğer vakalar halen inceleniyor. Buzbee, bazı müvekkillerinin FBI ile görüştüğünü kaydetti.

Buzbee'nin hukuk bürosunun temsil ettiği davacılar, çoğunluğu California, New York, Georgia ve Florida'dan olmak üzere 25'ten fazla eyaletten geliyor.

Buzbee, iddia edilen istismarın çoğunlukla New York, California ve Florida'da düzenlenen partilerde meydana geldiğini ve bu partilerde bireylere uyuşturucu katılmış içecekler verildiğini söyledi.

İddia edilen istismarın bir kısmının seçmelerde meydana geldiğini söyleyen Buzbee, “özellikle gençlerin, sektöre girmek isteyen insanların yıldız olma vaadiyle bu tür davranışlara zorlandığını” söyledi.

54 yaşındaki Combs, New York’un Brooklyn bölgesindeki Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde tutuluyor. Combs, 17 Eylül'de “Freak Offs” olarak adlandırılan partilerde kadın mağdurları erkek seks işçileriyle uyuşturucu maddelerin de kullanıldığı cinsel performanslara teşvik etmek için “gücünü ve prestijini” kullandığı yönündeki federal suçlamaları kabul etmediğini beyan etmişti. Combs, haraç toplama komplosu ve fuhuş suçlamalarını kabul etmiyor. Avukatı da Combs’un masum olduğunu ve adını temize çıkarmak için mücadele edeceğini söylüyor.

Diğer mağdurlar da Combs'a karşı cinsel saldırı iddialarını içeren davalar açmıştı.

Üç Grammy ödülü kazanmış ve Notorious B.I.G., Mary J. Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans ve 112 gibi sanatçılarla çalışmış olan Combs, hip-hop dünyasının en tanınmış müzik yöneticilerinden, yapımcılarından ve sanatçılarından biri. 1993'te Bad Boy Records'u, etkili moda markası Sean John'u, bir votka markasını ve Revolt TV ağını kuran Combs, son şirketteki hisselerini bu yılın Haziran ayında satmıştı.

120 mağdurun avukatlığını yapan Buzbee, Amerikan Futbolu Ligi NFL oyuncusu Deshaun Watson'ı cinsel saldırı ve suistimalle suçlayan kadınları da temsil etmişti.

Forum

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG