New York’ta güvenlik birimleri gibi protestocular da 193 ülkeden lider ve heyetlerin katılacağı Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları öncesinde yoğun bir hazırlık yapıyor.
Güvenlik birimleri ve protestocular, Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmaları için ısınıyor.
New York’un vazgeçilmezi olan sokak satıcılarıysa kurulan barikatlara rağmen işlerin olumsuz etkilenmediğini söylüyor.
Helal Gıda satıcısı, Abde Prezzek, “Patronum daha önce buradaydı ve işlerin etkilenmediğini söyledi. Ben yeniyim. Ama ben de görüyorum, çok müşteri var” diyor.
Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarında gündemin öne çıkan konuları daha çok küresel güvenlik ve Kuzey Kore’nin nükleer tehditleri olacak.
Myanmar’ın Arakan eyaletinde yaşanan şiddet olayları nedeniyle Bangladeş’e kaçan yüzbinlerce Müslüman’ın durumuna da değinilecek.
Arakanlı Müslümanlar’a yönelik muamele için “etnik temizlik” değerlendirmesi yapılıyor.
Cuma günkü protesto gösterilerinde bazı eylemciler Myanmar lideri Aung San Suu Kyi’ye sert çıktı. Gösterilciler Suu Kyi’yi Arakanlı Müslümanlar konusuna değinmemekle suçluyor.
Dünya Arakan Örgütü Muhiddin Muhammed Yusuf, “Dünyaya yalan söylemeye çalışıyor ve şu an ahlaki olarak bozulmuş durumda. Onu yanlış yolda yürüdüğü için kınıyor ve doğru yola davet ediyoruz” diyor.
Aung San Suu Kyi Arakan eyaletindeki “terör” olayları nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na gelmekten vazgeçti. Suu Kyi Arakanlı militanların eylemlerini “terör” olarak değerlendiriyor.
Devlet başkanlarının, genel kurulda yapacakları konuşmalarda barış, güvenlik ve küresel gelişim konularını da ele almaları bekleniyor.