Erişilebilirlik

New York’taki 6 kadını öldürmekle suçlanan seri katil zanlısı 7’ inci kadın cinayetinin de şüphelisi


Rex Heuermann
Rex Heuermann

New York’un Long Island bölgesinde farklı zamanlarda 6 hayat kadınını öldürmekle suçlanan seri katil zanlısı Rex Heuermann, tutuklanmasından tam bir yıl sonra Suffolk Adliyesi’nde tekrar hakim karşısına çıktı.

New York’un Long Island bölgesinde 1993 yılından itibaren işlenen esrarengiz cinayetlerde, ceset kalıntıları yıllar sonra birbirine yakın yerlerde bulunan 11 farklı cinayetle ilgili soruşturma, yeni elde edilen deliller ışığında devam ediyor.

Suffolk Bölge Savcısı Ray Tierney, seri katil zanlısı Heuermann’ın bölgede 1993 yılından itibaren işlenen cinayetlerde, ceset kalıntısı bulunan yedinci kadın cinayetinin de şüphelisi olduğunu açıkladı.

Kayıtlara “Gilgo Plajı seri cinayetleri” olarak geçen cinayetlerle ilgili Manhattan’da mimarlık yapan 60 yaşındaki Heuermann tutuklanmış, Ocak ayında aleyhine hazırlanan iddianamede dört hayat kadınını öldürmekle suçlanmıştı.

6 kadını öldürmekten yargılanıyor

Geçtiğimiz ay Heuermann’ın evinde bir hafta süren aramalarda esrarengiz cinayetlerle ilgili çok sayıda yeni delillerin bulunduğu belirtilmişti. Yeni delillerin ele geçmesinin ardından savcılık, 6 Haziran’da açıkladığı ek iddianamede seri katil zanlısı Heuermann’ın iki kadını daha öldürdüğünü iddia etti. Seri katil zanlısı Heurmann cinayet iddialarının tamamını reddetti.

Duruşma yeni delillerin detaylı incelenmesi için ertelendi

Duruşmada söz alan Suffolk Bölge Savcı Yardımcısı Nicholas Santomartino, Heuermann'ın evinde yapılan aramalar sonrasında elektronik cihazlarından ele geçen 30 terabaytlık dijital veri ve ek delilleri sanığın avukatlarıyla paylaştıklarını belirtti.

Hakim Timothy Mazzei, seri katil zanlısının evinde ele geçen yeni delillerin incelenmesinin zaman alacağını, delillerin hacminin ne büyüklükte olduğunu anladığını belirterek savcılık ve savunma avukatlarının, delilleri daha detaylı olarak incelemesi için taraflara zaman tanıyacağını belirterek duruşmanın 16 Ekim tarihine ertelediğini açıkladı.

Rex Heuermann bugün tekrar hakim karşısına çıktı.
Rex Heuermann bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

Seri katil zanlısı Heuermann'ın avukatı Michael Brown, cinayetlerle ilgili tek bir dosyada birleştirilen dava dosyasının, her cinayet iddiası için farklı farklı görülmesi gerektiğini vurguladı.

Çok sayıda basın mensubunun izlediği duruşma gecikmeli olarak başladı. Mahkemeyi izleyenlerin arasında seri katil zanlısının ayrı yaşadığı eşi Asa Ellerup ve köpeği de vardı. Heuermann, koyu renk bir takım elbise içinde salona geldi. Duruşma öncesinde bir süre köpeğini sevdi. Duruşma sırasında konuşmaları dinlerken kafasını farklı yönlere sallaması dikkat çekti. Salonda bulunan gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

‘’Şimdiye kadar 7 bin ihbar yapıldı’’

Duruşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başsavcı Tierney, 1993 yılından itibaren işlenen cinayetlerle ilgili ellerinde yüklü miktarda delil olduğunu, seri cinayetlerle ilgili şimdiye kadar 7 bin ihbar aldıklarını, bu ihbarların hala sürdüğünü belirterek “Bu dava halkın ilgisini çekmiş durumda. Bize sürekli olarak ihbar geliyor. Seri katil zanlısı için yeni suçlamalar gelebilir’’ dedi. Seri katil zanlısının yedinci kadın cinayetiyle ilgili de suçlanacağı iddialarıyla ilgili görüşünü soran bir gazeteciye,
“Evet, şüpheli olacağını söylemek yanlış olmaz’’ diye yanıtladı.

Duruşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan seri katil zanlısı Heuermann ‘ın avukatı Brown, müvekkilinin suçsuz olduğunu defalarca söylediğini belirtti.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG