Erişilebilirlik

Narin Güran doğduğu köyde toprağa verildi, gözaltına alınanların sayısı 24 oldu


Diyarbakır’da, kaybolduktan 19 gün sonra bulunan 8 yaşındaki Narin Güran, Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde defnedildi
Diyarbakır’da, kaybolduktan 19 gün sonra bulunan 8 yaşındaki Narin Güran, Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde defnedildi

Diyarbakır’da, kaybolduktan 19 gün sonra bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedi, yaklaşık 11 saat süren otopsinin ardından defnedilmek üzere bu sabah yakınlarına teslim edildi. Dün gözaltına alınanların sayısı 24’e ulaşırken Narin Güran, Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde defnedildi.

Narin Güran doğduğu köyde toprağa verildi, gözaltına alınanların sayısı 24 oldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos’ta kaybolan ve dün cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın yaklaşık 11 saat süren otopsisi gece geç saatlerde tamamlandı. Narin’in vücudundan alınan örneklerin bir bölümü İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu arada Narin’in cesedi, anne ve babasının gözaltına olması nedeniyle dün akrabalarına teslim edilmedi.

Adli Tıp Kurumu'na getirilen Narin’in cesedi yaklaşık 11 saat süren otopsinin ardından bu sabah yakınlarına teslim edildi.
Adli Tıp Kurumu'na getirilen Narin’in cesedi yaklaşık 11 saat süren otopsinin ardından bu sabah yakınlarına teslim edildi.

Dün sabah saatlerinde köy yakınlarındaki Eğertutmaz deresinde bulunan Narin Güran’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. 14 uzmanın katıldığı otopsi yaklaşık 11 saat sürdü. Otopsi işlemleri sürerken olayla ilgili olduğu düşünülen 21 kişi gözaltına alındı.

Gece saatlerine kadar devam eden otopsi ile ilgili ilk açıklama Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren’den geldi. Otopsiye katılan Eren, küçük kıza ait eşyaların, cesedin içine konulduğu torbadan çıktığını söyledi. Eren, cesedin bulunduğu alandaki tüm delillerin toplandığını vurgulayarak, “Kamuoyuna yansıdığı üzere Narin bir torbada bulunduğu yerde, gömülü bir şekilde, üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Bütün torba, torbanın içerisindeki Narin’e ait eşyalar torbadaydı, terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar artık delil. Torbadaki en küçük çakıldan, topraktan bütün numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu yüzden ön delil toplama anlamındaki işlemler yaklaşık üç saat sürdü. Yaklaşık 2 buçuk üç saattir de dış otopsi dediğimiz işlemleri bitmek üzere” dedi.

Narin cesedi, gelen bir ihbar üzerine daha önce aranan Eğertutmaz Deresi’nde bulundu.
Narin cesedi, gelen bir ihbar üzerine daha önce aranan Eğertutmaz Deresi’nde bulundu.

Ölüm şekliyle ile ilgili konuşmak için erken olduğunu ifade eden Eren, şunları söyledi:

“Otopsi işlemleri için yaklaşık 13-14 uzman çalışıyor. Raporların sonuçlarını beklememiz lazım. Sabah da başsavcılıktan aldığımız bilgiyle, maalesef Narin’in bedeninin aradan geçen 19 günden kaynaklı deforme olduğunu, bu yüzden otopsi işlemleri ve cinayetin daha doğrusu ölümün sebebini tespitte bu anlamda biraz patolojik ve biyolojik araştırmaların sonucuna bağlı. Büyük ihtimalle bu konuda ilgili makamlar da bir açılma yapar. Ama dediğim gibi bugünden cinayetin ne şekilde, nasıl öldürüldüğüne dair şu anda net bir şey söylememiz mümkün değil.”

Eren, cinayet faillerinin hala dışarıda olabileceği uyarısı da yaptı.

Gözaltı sayısı 24’e çıktı

Eren’in bu uyarısından kısa süre sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgili gözaltına alınanların sayısının 24’e yükseldiğini duyurdu.

Cesetten alınan örneklerin bir kısmının İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini ifade eden Tunç, şu bilgileri paylaştı: “Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’nca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir. Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda bir kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir."

Cenaze dün akşam yakınlarına verilmedi

Narin’in cesedi otopsi tamamlanmasına rağmen, anne ve babası gözaltına olduğu için dün akşam teslim edilmedi. Bu sabah yakınlarına teslim edilen cenaze köy mezarlığında toprağa verilecek.

Bu arada arabasında Narin’e ait DNA örneği bulunduğu için tutuklanan amca S.G.’nin arabası da bir kez daha incelemeye alındı. Daha önce jandarma tarafından koltukları sökülerek incelenen araç, otopside bulunan yeni bulgular ışığında yeniden incelemeye alındı.

İçişleri Bakanlığı’nda toplantı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında düzenlenen güvenlik toplantısında Narin’in kaybolması ve cesedinin bulunması arasında geçen sürede yaşananlar masaya yatırıldı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bakan Yardımcımız, Jandarma Genel Komutanımız, Emniyet Genel Müdürümüz ve ilgili birim amirlerimizin katılımıyla Güvenlik Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Güvenlik Toplantımızda; Başta Narin kızımızın öldürülmesi olayının değerlendirilmesi olmak üzere Narkotik ve Asayiş suçları ana gündem maddelerimizi oluşturuyor” bilgilerini paylaştı.

İYİ Partili Çömez’den araba uyarısı

Narin’in kaybolması ve öldürülmesine ilişkin gelişmelerle ilgili bir uyarı da İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez’den geldi. Çömez, katıldığı bir televizyon programında, amcaya ait araçta önemli deliller bulunabileceğine dikkat çekti. Arabanın koruma altına alınması çağrısı yapan Çömez, “Araçta mutlaka çok önemli deliller bırakmıştır. Boğularak öldürülen bir kişinin etrafına bırakacak çok çok önemli delilleri vardır. Bu deliller o araçtadır. Islak mendille ne kadar temizlenirse temizlensin, hangi yöntemi uygularlarsa iz kalır. Buradan yetkililere sesleniyorum, o arabayı koruma altına alın, o arabanın içerisinde mutlaka çok ama çok önemli deliller var. Bu arada kaybolmasın” dedi.

Forum

STÜDYO VOA

Trump’a ikinci suikast girişimi – 16 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG