Erişilebilirlik

Milli İstihbarat Teşkilatı, Mossad'ın mali işler sorumlusu olduğu iddia edilen bir Kosova vatandaşını tutukladı


Gazze Şeridi'ndeki Hamas militanlarına karşı yürüttüğü savaş nedeniyle İsrail'i kınayan Türkiye, bu yıl Mossad ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen 20'den fazla kişiyi gözaltına almıştı.
Gazze Şeridi'ndeki Hamas militanlarına karşı yürüttüğü savaş nedeniyle İsrail'i kınayan Türkiye, bu yıl Mossad ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen 20'den fazla kişiyi gözaltına almıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın Türkiye’deki mali ağını yönetmekle suçlanan Kosova vatandaşı Liridon Rexhepi'nin tutukladığını duyurdu.

Reuters’ın haberine göre MİT, Rexhepi'nin 30 Ağustos'ta İstanbul'da gözaltına alındığını ve Türkiye'de faaliyet gösteren Mossad personeline fon aktardığından şüphelenildiğini bildirdi.

Gazze Şeridi'ndeki Hamas militanlarına karşı yürüttüğü savaş nedeniyle İsrail'i kınayan Türkiye, bu yıl Mossad ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen 20'den fazla kişiyi gözaltına almıştı. İsrail tutuklamalara ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

MİT'ten yapılan açıklamada Rexhepi'nin 25 Ağustos'ta Türkiye'ye girişinden bu yana takip edildiği belirtildi. Rexhepi'nin başta Kosova olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerinden Türkiye'deki Mossad ajanlarına mali transferleri kolaylaştırdığı iddia ediliyor.

Açıklamada Rexhepi tarafından aktarılan fonların Suriye'de istihbarat toplamak, Filistinliler’e karşı psikolojik operasyonlar yürütmek ve insansız hava araçlarıyla ilgili operasyonları koordine etmek için kullanıldığı bildirildi.

Habere göre Rexhepi, fonları Türkiye'ye taşımak için para transferi hizmetlerini kullandı. Kaynaklar, ülkeye girdikten sonra fonların saha ajanlarına dağıtıldığını, onların da paranın bir kısmını Suriye'deki varlıklara aktardığını ve bu işlemler için genellikle kripto para kullandığını söyledi.

Forum

STÜDYO VOA

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Zirvesi’ne kalabalık bir heyetle katılacak – 19 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG