Erişilebilirlik

Jill Biden yarıştan çekilme baskıları altındaki eşi Başkan Biden'a destek için sahada


Jill Biden, 8 Temmuz 2024'te Florida'nın Tampa kentinde başkanlık kampanyası etkinliğinde konuşuyor.
Jill Biden, 8 Temmuz 2024'te Florida'nın Tampa kentinde başkanlık kampanyası etkinliğinde konuşuyor.

First Lady Jill Biden, Demokrat Parti içinde Başkan Joe Biden'ın seçim yarışında kalma kararını sorgulayan seslerin yükseldiği bu dönemde, seçim kampanyasını ayakta tutmaya çalışan eşine destek veriyor.

First Lady'nin iletişim direktörü Elizabeth Alexander, bu hafta yaptığı açıklamada, "Eşi onun en büyük destekçisi çünkü ona inanıyor ve aksi yönde giderse ülkemizin geleceği için endişeleniyor" dedi.

Birçok eyalette kampanya etkinliğinde konuştu

Jill Biden, bu hafta hem eşiyle birlikte hem de tek başına çeşitli duraklarda kampanya yürüttü.

"Bu yarış hakkındaki tüm konuşmalara rağmen Joe, her şeyiyle bu yarışta olduğunu açıkça ortaya koydu" diyen Jill Biden, "Verdiği karar bu. Benim kariyerimi her zaman desteklediği gibi, ben de onu destekliyorum" dedi.

Kuzey Carolina, Florida ve Georgia'daki kalabalığa seslenen Jill Biden, "Sizin için de öyle olduğunu biliyorum, yoksa bugün burada olmazdınız" dedi.

First Lady olarak Jill Biden, askerler ve ailelerinin yanı sıra kanser tedavisiyle ilgili girişimlere öncülük etti. Uzun süredir öğretmenlik yapan Biden, eğitim odaklı programlara da öncelik verdi.

ABD'nin First Lady'si olmasının yanı sıra Jill Biden aynı zamanda bir eğitimci. Beyaz Saray'dayken öğretmenleri işe almayı, elde tutmayı ve eğitim maliyetlerini düşürmeyi amaçlayan akademik girişimlere odaklandı.

First Lady olduktan sonra Beyaz Saray dışında çalışmaya devam etti

Joe Biden, Başkan Barack Obama döneminde Başkan Yardımcısı olduğunda Jill Biden, Beyaz Saray dışında ücretli bir işte çalışan ilk başkan yardımcısı eşi olmuştu. First Lady olarak da tam zamanlı olarak Washington'un hemen güneyindeki iki yıllık yüksek eğitim kurumu Northern Virginia Community College'da İngilizce ve yazı dersleri vermeye devam etti.

Jill Biden 2021'de "Öğrencilerimin çoğu iki işim olduğunu bilmiyor" demişti.

Biden, eşinin 36 yılını ABD Senatosu'nda ve sekiz yılını Obama döneminde Başkan Yardımcısı olarak geçirmesi nedeniyle Washington'daki yaşama oldukça aşina.

Joe Biden'ın 2020 seçim zaferi, Jill Biden'a doktoralı ilk başkan eşi olma unvanını da verdi.

New Jersey'de doğan ve Philadelphia'nın kuzey banliyölerinde büyüyen 73 yaşındaki Jill Biden, doktora derecesini Delaware Üniversitesi'nden aldı.

Biden ailesinde art arda gelen trajik kayıplar

Jill Biden'in eşi Joe Biden ile hayatı başından beri karmaşıktı. Tanıştıklarında Jill, boşanma aşamasındaydı. Joe Biden, eşi ve küçük kızını bir araba kazasında kaybetmenin yasını tutarken iki küçük oğlunu tek başına yetiştirmeye çalışıyordu. Jill ve Joe, Joe beş kez teklif ettikten sonra evlendiler.

Joe Biden durumu bir TV yayınında şöyle anlatmıştı: "Beşinci sefer evlenme teklif ettiğimde ona dedim ki, 'Jill, İrlandalı gururum beni ele geçirdi. Bu sana son kez soruşum. Benimle ne zaman evleneceğini söylemek zorunda değilsin, sadece evlenip evlenmeyeceğini söyle' dedim. O da evet dedi."

Dört yıl sonra Jill, Ashley adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 2015 yılında Joe Biden'ın 46 yaşındaki oğlu Beau'nun beyin kanserinden ölmesiyse aileyi tekrar yasa boğdu.

Eşi hakkında yazdığı çocuk kitabı

"Joey: Joe Biden'ın Hikayesi" adlı 2020 tarihli çocuk kitabının yazarı Jill Biden'dı. Kitap, Joe Biden'ın ilk yıllarını, rekabetçiliğini ve kekemeliğiyle alay edildikten sonra gösterdiği direnci anlatıyordu.

Jill Biden, Mart 2023'teki bir kampanya mitingi sırasında, bir protestocunun sahnede eşine ulaşmasını engellemek için vücudunu iki kez siper ederek protestocuyu engellemişti.

Delaware eyaletini "yuva" olarak adlandırsalar da, Jill Biden eşini ABD senatörü, başkan yardımcısı ve başkan olarak kariyeri boyunca takip etti. Şimdi, Joe Biden'ı dört yıl daha Beyaz Saray'da görmeyi umuyor.

Forum

STÜDYO VOA

Rusya’nın serbest bıraktığı rehineleri Biden ve Harris karşıladı - 2 Ağustos
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:24 0:00
XS
SM
MD
LG