Erişilebilirlik

İsrail savaş uçakları Yemen'i vurdu


İsrail savaş uçakları Yemen'de Husi hedeflerini vurdu.
İsrail savaş uçakları Yemen'de Husi hedeflerini vurdu.

İsrail savaş uçakları, Yemen’de Hubeyde şehrini vurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada Husi miltanlarının hedef alındığı belirtildi. Sabah saatlerinde Husilere ait bir medya kuruluşu da bombardımanı haber vermiş olaydan İsrail’in sorumlu olduğunu duyurmuştu.

Husilerin denetimindeki El Mesire televizyonu hava bombardımanında bir elektrik santralindeki akaryakıt depolarının bulunduğu bir alanın vurulduğunu olayda ölen ve yaralananlar olduğunu duyurdu. Hava saldırısı sonrası santral alanında çok büyük yangın çıktığı ve birçok yerleşim yerinde de elektrik kesintileri yaşandığı belirtiliyor.

Husiler tarafından Cuma günü İsrail’in Tel Aviv kentine düzenlenen insansız hava araçlı saldırıda bir kişi ölmüş en az 10 kişi de yaralanmıştı. Saldırı Tel Aviv şehrinin merkezinde ABD Büyükelçiliği binası yakınında yaşandı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da hava saldırısının ardından yaptığı açıklamada "Husiler bize yönelik bugüne dek 200'den fazla saldırı düzenlediler ama ilk kez bir İsrail vatandaşına zarar verdiler ve biz de onları vurduk. Bundan sonra gerekli olan her yerde bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ocak ayından bu yana Husilerin bölgedeki ticari gemileri hedef alması sebebiyle ABD ve İngiliz hava kuvvetlerine ait uçaklar Yemen’de çeşitli hedefleri vurdu.

Öte yandan İsrail ordusu Cumartesi sabaha karşı Gazze Şeridi’nde bir kampı hedef aldı. Filistinli yetkililer saldırıda en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG