Erişilebilirlik

İsrail ordusu: “Gazze sınırındaki askerler verilen görevi yerine getirmeye hazır"


İsrail askerleri Gazze sınırı yakınındaki bir yolda devriye geziyor- 10 Ekim 2023
İsrail askerleri Gazze sınırı yakınındaki bir yolda devriye geziyor- 10 Ekim 2023

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürerken İsrail ordusu, askerlerinin Gazze sınırına konuşlandırıldığını ve “askerlerin verilen görevi yerine getirmeye hazırlandıklarını” bildirdi.

İsrail ordusu sözcüsü Jonathan Conricus, sosyal medyadan paylaştığı “günlük bilgilendirme” videosunda, Gazze etrafındaki bariyerleri yeniden inşa ettiklerini söyleyerek, Gazze sınırı yakınlarına "piyade, zırhlı asker, topçu birlikleri" ve silah altına alınan yedek güçlerden 300 bininin gönderildiğini kaydetti.

Conricus, “Bu kuvvetler, Gazze Şeridi'ne yakınlar ve İsrail hükümeti tarafından bize verilen görevi yerine getirmeye hazırlanıyorlar. Bu görev, savaşın sonunda Hamas'ın tehdit oluşturabileceği ya da İsrailli sivilleri öldürebilecek herhangi bir askeri kabiliyeti kalmadığından emin olmak” dedi.

Hamas’ın saldırıları sonucu İsrail'de ölenlerin sayısı bin 200'e yükseldiğinin ve bunların çoğunun sivil olduğunu ifade eden Conricus, “Önümüzdeki günlerde çatışmalar yoğunlaşacak ve Gazze'den gelecek görüntüleri anlamak ve baş etmek daha zor olacak” dedi.

“Tam taaruza geçtik”

Bu arada İsrail basınında yer alan haberlere göre Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze Şeridi'ne karşı "tam taarruza" geçtiğini ve Gazze'nin "asla eski haline dönmeyeceğini" söyledi.

Gallant, Gazze sınırındaki askerlere hitaben dün yaptığı konuşmada,"Tüm kısıtlamaları kaldırdım, bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirdik ve tam taarruza geçiyoruz. Buradaki gerçekliği değiştirme kabiliyetine sahip olacaksınız. Ödenen bedelleri gördünüz ve değişimi de göreceksiniz. Hamas Gazze'de bir değişim istiyordu; düşündüğünden 180 derece farklı olacak" dedi.

Hamas'ın İsrail saldırısında bin 200 İsrailli, Gazze saldırılarında ise şimdiye kadar 900'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

BM'ye bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Dairesi UNRWA, Gazze’de İsrail saldırılarının başlamasından bu yana 175 binden fazla kişinin yerlerinden edildiğini ve bu kişilerin Gazze'deki 88 BM okuluna sığındığını açıkladı.

Forum

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG