Erişilebilirlik

İsrail Nuseyrat Kampı’nı vurdu: 200’den fazla can kaybı


Saldırıda çok sayıda binanın hasar aldığı ifade ediliyor.
Saldırıda çok sayıda binanın hasar aldığı ifade ediliyor.

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde Nuseyrat mülteci kampının bulunduğu bölgeyi vurdu. Son açıklamalara göre en az 210 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 400 civarında kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

İsrail ordusunun Nuseyrat kampı ve civarına yönelik hava ve kara saldırısı düzenlediği belirtiliyor. Şu ana kadar yapılan açıklamalara ve bölgedeki idari Hamas yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre en az 210 kişi hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA da paylaştığı haberinde, ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğunu duyurdu.

Yetkililer bölgedeki hastanelerin getirilen yaralılara müdahale etmekte zorlandığını çok sayıda yaralının hastane kapısında bekletilmek zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Öte yandan bölgedeki hastanelerde ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği de yaşandığı biliniyor.

Saldırıların Nuseyrat'tan kurtarılan 4 İsrailli rehinenin kurtarma operasyonunun bir parçası olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Reuters haber ajansına konuşan Ziad isimli bir yardım kuruluşu çalışanı yaşananları cehennem olarak nitelendirirken İsrail'e ait uçaklar ve insansız hava araçlarının insanların evlerini rastgele bombaladıklarını söyledi.

Gazze Şeridi'ne saldırıların gece boyu sürdüğü belirtiliyor.
Gazze Şeridi'ne saldırıların gece boyu sürdüğü belirtiliyor.

Hamas ve İslami Cihad'tan açıklamalar

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Nuseyrat Kampı'na yönelik saldırıda bazı İsrailli rehinelerin de öldüğü belirtildi ancak henüz ölen rehinelerin sayısı ve kimler olduklarına dair bir detay bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan Lübnan Hizbullahı tarafından yapılan açıklamada bugün İsrail'e Felak 2 roketleri fırlattıklarını açıkladı. İsrail tarafından bu açıklamaya dair herhangi bir yanıt gelmedi.

İsrail ordusunun Lübnan'da Hizbullah kontrolündeki bölgeye hava saldırısı düzenlediği saldırıda en az iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Hamas'a yakın gruplardan İslami Cihad örgütünün sözcüsü yaptığı açıklamadaü Nuseyrat Kampı'na yapılan saldırının İsrail'le esir takası konusunda yürütülen pazarlıkları durdurmayacağını söyledi. Hamas serbest bırakacağı İsrailli rehineler karşılığında İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerden bir kısmının serbest bırakılmasını talep ediyor.

BM'ye acil toplantı çağrısı

Filistin lideri Mahmud Abbas, Nuseyrat Kampı ve yakınlarına düzenlenen hava ve kara operasyonunda 200'den fazla kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Birleşmiş Milletler'e Güvenlik Konseyi'ni acilen toplama çağrısında bulundu.

Abbas Filisitin resmi haber ajansına yaptığı açıklamada saldırıyı "kanlı bir katliam" olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da saldırının nedeni olarak dünyanın ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de olanlara karşı harekete geçmemesi olarak gösterildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanaani, “Bu korkunç ve şok edici suçlar, siyonist rejimin sekiz ay süren savaş suçları ve ihlalleri karşısında hükümetlerin ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de dâhil olmak üzere sorumlu uluslararası organların eylemsiz kalmasının bir sonucudur” dedi.

Forum

STÜDYO VOA

Merih Demiral’ın bozkurt işareti sorun oldu – 3 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG