Erişilebilirlik

İsrail Lübnan'da bir binaya hava saldırısı düzenledi: En az 10 ölü


İsrail Lübnan'da değişik noktaları hedef almayı sürdürüyor.
İsrail Lübnan'da değişik noktaları hedef almayı sürdürüyor.

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye şehrinde bir apartmanı hedef alan hava saldırısında en az 10 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Lübnan resmi haber ajansı ölenler arasında iki de çocuğun bulunduğunu duyurdu.

Haberde ayrıca, ölenlerin tamamının Suriye vatandaşı olduğu ölenlerin toplam sayısının ve kimlik tespitlerinin yapılacak DNA testlerinden sonra belli olacağı belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamadaysa hedef alınan binanın Hizbullah’ın silah deposu olarak kullandığı bir bina olduğu iddia edildi.

İsrail’in hava saldırısı, Doha’da yürütülen ve önümüzdeki hafta tekrar biraraya gelmek üzere Cuma günü görüşmelere ara verilmesinin ardından geldi.
Hizbullah daha sonra yaptığı açıklamada Nebatiye saldırısına misilleme olarak İsrail'in kuzeyini vurduğunu duyurdu.

Lübnan'dan düzenlenen roket saldırısında iki askerin yaralandığını duyuran İsrail ordusu, Lübnan'dan düzenlenen son saldırılarda toplam 55 roket atıldığını açıkladı.

Lübnan resmi haber ajansı, Cumartesi günü de İsrail'e ait bir insansız hava aracının Lübnan'ın güneyindeki Tyre'nin doğusunda bulunan Qadmous bölgesinde bir motosikleti hedef aldığını ve saldırıda bir kişi yaralandığını duyurdu. Bir güvenlik kaynağı da motosiklet saldırısında bir kişinin öldüğünü söyledi.

Hizbullah'ın üstlendiği bir roket saldırısının İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde 12 çocuk ve gencin ölümüne yol açmasının ardından bölgede tansiyon son haftalarda yükseldi. İsrail buna Beyrut'un banliyölerinde üst düzey bir Hizbullah komutanını öldürerek karşılık verdi.

Filistinli Hamas grubunun siyasi lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinden dolayı İran gibi Hizbullah da İsrail'e misilleme yapma sözü verdi.

Forum

STÜDYO VOA

Blinken barış görüşmeleri için Kahire’ye gidiyor – 17 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG