Erişilebilirlik

İsrail Batı Şeria'yı vurdu:9 ölü


Hava saldırısında bir araç hedef alındı.
Hava saldırısında bir araç hedef alındı.

İsrail, Batı Şeria’ya yönelik bir hava saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında bir Hamas komutanının da bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti. Yine İsrail ordusunun bir başka saldırısında da 4 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, hava saldırısında Tulkarim yakınlarında bir aracın hedef alındığı duyuruldu. Hamas’a bağlı bir medya kuruluşu, vurulan araçta biri Hamas komutanı 4 militan olduğunu açıkladı. Ölen yöneticinin Tulkarim Tugayları olarak bilinen birimin komutanlarından biri olduğu belirtildi.
Filistin İslami Cihad örgütü de ölen 4 kişinin kendi silahlı güçlerine bağlı kişilee olduğunu iddia etti.

Bu olaydan saatler sonra İsrail ordusu bir başka silahlı grubu hedef alan bir saldırı düzenlediğini açıkladı. Yine Tulkarim’de terör karşıtı bir operasyon olarak adlandırılan saldırıda silahlı bir gruba ateş açıldığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı ilk saldırıda 5 ikinci saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail ordusu silahlı bir gruba da ateş açıldığını duyurdu.
İsrail ordusu silahlı bir gruba da ateş açıldığını duyurdu.

İsrail’in Hamas yönelik olarak Gazze’de başlattığı savaşın ardından son dönemde Batı Şeria’da da saldırı ve şiddet olayları görülüyor.

Gazze saldırıları

Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkilileri, İsrail'in hava saldırılarında Cumartesi günü güneydeki Refah bölgesinde bir evde altı kişinin, daha kuzeydeki Gazze Şehri'nde ise iki kişinin öldüğünü söyledi.

Savaşçılar ve siviller arasında ayrım yapmayan Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre Cumartesi günü en az 31 Filistinli saldırılarda hayatını kaybetti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada da Refah'ta ve bölgenin başka yerlerinde militanların hedef alındığı ve Hamas'ın altyapısını yok edildiği iddia edildi.

Öte yandan Hamas'a bağlı hükümet medya ofisi, İsrail'in Cumartesi günü Gazze Şehri'nin Şeyh Radvan mahallesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 10 Filistinlinin öldüğünü söyledi.

İsrail’in 7 Ekim’den sonra başlattığı saldırılarda bugüne dek 40 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in Hamas’la savaşı, örgütün 7 Ekim’de İsrail topraklarına saldırarak bin 200 kişiyi öldürmesi ve 250 kadar kişiyi kaçırmasıyla başladı.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG