Erişilebilirlik

Türkiye'de Instagram'a erişim engeli


BTK sitesinde Instagram'ın erişim engeli kararı yer alıyor
BTK sitesinde Instagram'ın erişim engeli kararı yer alıyor

Türkiye'de Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya uygulaması Instagram'a erişim engeli getirildi.

BTK'nın sayfasında yer alan bilgi notunda "instagram.com 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" denildi.

Kurum tarafından yapılan son açıklamaya göre, "Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle" kapatıldı. Ancak erişim engelinin ne kadar süreceğine dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Öte yandan, Instagram'a erişim engelinin, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un dün X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Instagram'ı eleştirmiş olmasının ardından gelmesine dikkat çekiliyor.

Altun yaptığı paylaşımda Instagram'a yönelik olarak, "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir. Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünya genelinde en çok Instagram kullanıcısı olan beşinci ülke olduğu belirtiliyor.

'We are social' isimli kurumun 2024 yılı çeyrek verilerine göre Türkiye'de 57 milyon 100 bin Instagram kullanıcısı bulunuyor.

Verilere göre, Türkiye'de en çok Youtube, ikinci sırada Instagram, üçüncü sıradaysa TikTok uygulaması abonesi bulunuyor.

Forum

STÜDYO VOA

Trump’a ikinci suikast girişimi – 16 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG